Skid-VM

Norska svaret kring uppmärksammade intervjun: ”Visade bara glädje”

Av: 

Hilda Djupenström

Anna Rydén

Andreas Käck

SPORTBLADET

OBERSTDORF/STOCKHOLM. Frida Karlssons något dystra intervju med NRK avslutades med att norska Heidi Weng hoppade in i bild, jublande.

Svenske längdschefen Anders Byström kallade Wengs beteende för osportligt, men norskan slår ifrån sig kritiken.

– Jag måste få lov att visa glädje, säger hon till Sportbladet.

Frida Karlsson fick försöka skynda ut ur bild, till synes obekväm. Efteråt sa hon dock att hon unnade norskan glädjen, medan Ebba Andersson önskade lite mer taktkänsla.

– Såklart så förstår jag glädjen, men tajmingen var kanske inte helt lämplig. De kunde ha valt ett annat sätt att utagera sin glädje på, säger hon till Sportbladet.

Jublandet kallades osportsligt av Anders Byström, men det håller inte Heidi Weng med om.

”Jag avbröt inte intervjun”

– 2019, när Sverige vann guld, då unnade jag er medaljen. Jag var jätteglad för det. Jag gillar svenskarna, säger hon till Sportbladet och fortsätter:

– Och jag avbröt inte intervjun. Jag fick besked av reportrarna att komma in i bild. Jag måste få lov att visa glädje, jag visade bara min glädje, mitt jubel, för norska folket.

Weng hade själv värderat svenskorna som favoriter i loppet, och därför inte förväntat sig att lämna loppet som världsmästarinna, förklarar hon.

– Det är jättestort. Jag hade hoppats på medaljer, men att det skulle gå så här bra, det trodde jag inte.

Norges tränare besviken på Byström

Norges landslagstränare Ole Morten Iversen blir bestört när han hör talas om reaktionerna från Sveriges längdchef, Anders Byström.

– Om Byström gör en sak av det där så blir jag väldigt besviken på honom, han till Ole Morten Iversen till Nettavisen och fortsätter:

– Det är en helt naturlig reaktion. Hon blev beordrad att skynda sig till NRK. Intervjun med Frida var färdig. Heidi kommer och jublar. Om Anders Byström och de svenska tjejerna inte tål det, så tycker jag faktiskt att ... jag tycker att de borde ligga lågt med det.

Under torsdagskvällen var Iversen i kontakt med Byström, och i ett SMS till Nettavisen skriver Iversen att de nu rett ut saken.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Skid-VM

LÄS VIDARE

Johaugs förvåning över svenska tilltaget: ”Jag trodde inte man fick det…”

ÄMNEN I ARTIKELN

Skid-VM

Frida Karlsson

Heidi Weng

NRK

Längdskidor

Sportbladet

Ebba Andersson