”Jag räknar ned till den värsta dagen i mitt liv”

Patrick och Hannah Ekwall.
Patrick och Hannah Ekwall.

För mindre än en månad sedan somnade Hannah Ekwall, 39, in efter en lång tids kamp mot bröstcancer.

I morgon begravs hon.

”Det känns som om jag räknar ned till den värsta dagen i mitt liv”, skriver Patrick Ekwall på Instagram.

Det var i mars 2020 som Hannah Ekwall fick beskedet att hon drabbats av bröstcancer. Så sent som i augusti hade hon slutat med cellgifter sedan några veckor tillbaka och på en mammografi strax efter midsommar kunde man knappt se tumören.

Vändningen kom i slutet av november när familjen fick veta att cancern var tillbaka och att den hade spritt sig till levern och nu var obotlig.

För en knapp månad sedan skrev maken Patrick Ekwall, sportjournalist och tv-profil, på Instagram att Hannah Ekwall hade somnat in.

Begravning

Tillsammans hade paret gemensamma dottern Tindra, 6, samt Patricks dotter Wilma, 20.

I morgon, den 9 mars, tas Hannah till sista vilan.

”Imorgon ska vi ta avsked av Hannah. Det känns som om jag räknar ned till den värsta dagen i mitt liv. Det gör alldeles för ont i mig att inse att Tindra tvingas säga farväl till sin mamma, att Karin måste begrava sin egen dotter. Att jag själv måste inse att kvinnan jag skulle bli gammal med inte längre finns vid min sida.
Men jag måste ta mig samman, för i den bottenlösa sorgen och saknaden, i all förtvivlan och smärta, så behöver vi ge Hannah det förhoppningsfulla avsked som hon hade önskat.
Det är verkligen inte lätt men vi måste göra vårt yttersta för att minnas Hannah så som hon levde, med det vackraste av ljus. I morgon, dagen efter och för alltid”, skriver han på Instagram.

Sportbladet har fått okej av Patrick Ekwall att citera hans inlägg.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN