Alex Dolgopolov avslutar karriären

Hyllas av Federer: ”Älskade att se dig spela”

Publicerad:
Foto: TT

SPORTBLADET

En artist tackar för sig.

Alexandr Dolgopolov, 32, avslutar karriären – och hyllas nu enormt.

”Jag älskade att se dig spela”, skriver Roger Federer.

Det är ingen överdådig meritlista han sitter inne på, Alexandr Dolgopolov. Tre ATP-titlar och kvartsfinal som bäst i grand slam-sammanhang är inget det kommer skrivas böcker om. Men den unika spelstilen – magiska backhand-slices och stoppbollar – gjorde honom ändå till en av sportens mest populära och omtyckta spelare.

– Jag hoppas ni tyckte det var kul att se mig spela, för gudarna ska veta att jag hade kul där ute, säger ukrainaren i ett uttalande.

Och jo, det var många som tyckte det var kul att se honom spela. Däribland Roger Federer. Efter tillkännagivandet att karriären är över skrev den schweiziske legendaren ett personligt meddelande till Dolgopolov, som han i sin tur valde att visa upp för allmänheten.

”Grattis till en fantastiskt karriär och tack för alla roliga träningspass vi hade tillsammans. Älskade att se dig spela, men det vet du redan. Ta hand om dig, och lycka till i framtiden”, skrev Federer.

”Är otroligt”

Dolgopolov berättar att han är rörd.

”Jag kunde aldrig tro att ni var så många som beundrade min tennis. Det är otroligt hur många fina hälsningar jag fått. Det gör mig rörd. Men en av dem sticker ut. Roger Federer är en människa jag hyser en enorm respekt för. Han är en legend”, skriver han.

Var skadad länge

Dolgopolov led av kroniskt trötthetssyndrom vilket gjorde att han ofta hade svårt att prestera i varma förhållanden. Det var dock inte det som fick honom att avsluta karriären utan en efterhängsen handledsskada som hållit honom borta från spel de senaste tre åren.

Han var som bäst rankad 13 i världen.

Publicerad:

LÄS VIDARE