Engström vann på Europatouren

Succén fullbordad efter hio:n

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Julia Engström vann sin andra titel på Europatouren.
Foto: Mark Runnacles / Getty Images Europe
Julia Engström vann sin andra titel på Europatouren.

Julia Engström, 19, fortsätter att imponera.

Den svenska jättetalangen har vunnit sin andra titel på Europatouren.

– En perfekt vecka, säger hon efter succén.

Julia Engström är Sveriges största golftalang på damsidan. I våras tog hon sin första stora titel då hon vann Women's NSW Open, som spelades i Australien.

Nu har hon slagit till igen.

Engström tog hem Lacoste Ladies Open på Golf du Médoc utanför Bordeaux, framförallt tack vare ett fenomenalt fredagsvarv då hon bland annat stod för en hole-in-one på det åttonde hålet.

– Det var en speciell känsla. Bollen var lite höger om pinnen och vi kunde inte se hålet på grund av en bunker, men när vi kom fram såg vi bara två bollar på green och när jag tittade i hålet så låg den där, berättade hon för Svensk Golf.

Nära att tappa

Hon hade fyra slags ledning inför lördagens tredje och sista varv och inledde strålande med tre birdies på de tre första hålen. Därefter tycktes nerverna göra sig påminda; Engström gjorde tre bogeys på de sista nio – men lyckades ändå hålla undan och vinna med ett slags marginal ner till Magdalena Simmermacher, Argentina, och Celine Herbin, Frankrike, som delade andraplatsen på totalt sex slag under par.

– Det var riktigt nervöst på slutet, men jag är lättad av att ha klarat av det, säger Engström till Europatourens hemsida.

Närmar sig Solheim Cup-plats

För segern belönas hon med en prischeck på motsvarande 300 000 kronor. Hon klättrar också till första plats på Europatourens Solheim Cup-rankning. De två bästa på rankningen får spela i den prestigefyllda tävlingen, som hålls i amerikanska Toledo, Ohio, om knappt ett år.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN