Alpint

Här kraschar schweizaren otäckt i Kitzbühel

Av: 

Kristoffer Bergström

SPORTBLADET

Här kraschar Urs Kryenbühl, 26, strax före mål i Kitzbühels störtlopp.

Schweizaren fördes med helikopter till sjukhus.

– Krascherna blir våldsamma när de slår ner i backen där, säger SVT-experten Tobias Hellman.

26-åringen tappade balansen mitt i åket, men höll sig då på benen. Värre gick det i sista hoppet före mål, då Urs Kryenbühl fick för mycket luft under skidorna och var oförmögen att hindra framåtrotationen.

Schweizaren dunsade hårt ner i snön och tycktes tappa medvetandet för en stund. Tävlingen avbröts och räddningspersonal skyndade dit.

Efter ett tag tycktes Kryenbühl kunna röra på sig. Han spändes ändå fast vid en bår och lyftes upp i luften till en helikopter som förde honom till sjukhus.

Svenskarna fick inte starta

Tobias Hellman tyckte sig ha hört att det rör sig om en hjärnskakning. SVT-experten menar att arrangörerna haft problem med hoppet förut, att det har skrapats ner en aning, men Hellman frågar sig om det ändå inte är för högt.

– Åkarna kommer ut ganska högt. Kommer man lite fel där får man luft under skidorna, så det blir nästan lite backhoppningskänsla. Då blir det ett väldigt kraftigt fall när man dimper ner, säger SVT-experten.

På grund av förseningen fick inte svenskarna Alexander Köll och Felix Monsén ens starta. Reglerna säger att 30 åkare måste ha startat för att resultatet ska räknas, så när fransmannen Nicolas Raffort med startnummer 30 tagit sig i mål var allt över. Vinnare blev schweizaren Beat Feuz.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

BERGSTRÖM: Efter det här är Sverige favoriter till stafettguldet

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint

Världscupen i alpint