Polisen: Woods kraschade i 140 km/h

Åtalas inte: ”Ingen såg fortkörningen”

Uppdaterad 2021-04-08 | Publicerad 2021-04-07

Frågorna efter Tiger Woods, 45, krasch har klarnat.

Den främsta orsaken till olyckan var hastighet.

45-åringen brakade av vägen i 140 km/h i timmen – på en 70-väg.

Följ ämnen
Golf

Tiger Woods skadades allvarligt i en singelolycka i Kalifornien den 23 februari i år.

45-åringen körde in i mitträcket innan hans bil voltade och kraschade in i ett träd, för att till slut totalkvaddad hamna vid sidan av vägen.

Sex veckor senare har nu polisen i Los Angeles fastställt orsaken bakom olyckan efter att ha tagit del av bilens svarta låda.

Och det handlar om för hög hastighet.

Som mest ska amerikanen ha accelererat upp bilen i som mest 140 km/h strax innan kraschen. När han väl körde in i trädet var han uppe i 120 km/h, men högsta tillåtna hastigheten var bara 70 kilometer i timmen.

Testades aldrig för alkohol

På en presskonferens under onsdagen berättade sheriffen i Los Angeles att Woods inte kommer åtalas för brott.

– Fortkörning är en överträdelse... men det finns inga bevis för vårdslös körning. För vårdslös körning behöver du flera överträdelser, inte bara fortkörning. Ingen såg fortkörningen heller, säger Alex Villanueva.

Polisen tog inte några blodprover för att se om Woods var påverkad av alkohol eller droger med motiveringen att man inte ansåg sig ha sannolika skäl för att testa honom.

Olyckan inträffade klockan 07.12 lokal tid och golfikonen fördes till Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles där han opererades för en krossad fotled, benfraktur och klämskador.

Han är nu tillbaka i sitt hem i Jupiter, Florida, och återhämtar sig.

Följ ämnen i artikeln