Öberg tog SM-guldet – men Nilsson knep skrällsilver

Hanna Öberg var överlägsen när hon tog guldet i masstarten i Östersund.

Men bakom henne skrällde Emma Nilsson, 27, när hon bärgade hem SM-silvret.

– Det är svårt att ta Hanna, hon är ju en av världens bästa, säger Emma Nilsson till Svenska skidskytteförbundet.

Emma Nilssons framträdanden under den pågående säsongen har passerat de flesta obemärkt, i och med att hon deltagit i IBU-cupen som inte tv-sänds. När hon sedan tävlade på EM i Polen var det med ojämna resultat.

”En av världens bästa”

Därför blev SM-silvret i masstarten i Östersund, bland annat framför meriterade Elvira Öberg, Mona Brorsson och Elisabeth Högberg, en riktig skräll och ett rejält formkvitto för SK Bore-skidskytten. Hon åkte in 1.44 efter dominanta Hanna Öberg, efter att de båda fått med sig två bom från totalt fyra skytten.

Då hade Nilsson skjutit fullt i de tre första skyttena och skapat en stor lucka bakom sig. Just fartmässigt var det dock mer utmanande, säger hon.

– Det är svårt att ta Hanna, hon är ju en av världens bästa, säger Emma Nilsson till Svenska skidskytteförbundet och fortsätter:

– Det var nära en bronsmedalj igår. Då var jag nöjd, men ändå missnöjd över att det inte blev medalj. Men kul att få vara med och kriga om medalj idag och att få silvret, säger hon.

Stina Nilsson sexa

Kampen om bronspengen var mer rafflande. Det tillföll gårdagens svenska mästarinna Elvira Öberg, som tillsammans med rutinerade Elisabeth Högberg och Mona Brorsson och före detta skidstjärnan Stina Nilsson drog på sig flera straffrundor efter det första skyttet. Klungan höll sedan hyfsat jämnt ihop efter det, och Högberg blev fyra, Brorsson femma och Nilsson sexa.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.