Seger – nu jagar Joel Eriksson ett EM-silver

Reporter: Anna Andersson

Publicerad:
Joel Eriksson tog tredje raka segern.
Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication
Joel Eriksson tog tredje raka segern.

Seger på Hockenheim och nu är andrapalatsen nära.
Joel Eriksson kör för en EM-medalj i morgon.
– Målet är att säkra silvret, säger han.

18-åringen körde hem sin sjunde EM-seger för säsongen när han vann det första F3-loppet på Hockenheim i Tyskland. Han lade grunden till segern när han körde upp sig från plats tre i starten till ledningen redan under det första varvet och kontrollerade sedan loppet och vann före Lando Norris som säkrade EM-titeln.
Det var svenskens tredje seger – på de tre senaste loppen.
– Tre segrar i rad! De flesta runt omkring mig startade på fyra nya däck, så jag visste att jag behövde vara aggressiv på det första varvet och se till att skaffa mig en bra position direkt, säger Eriksson som kör EM i Formel 3.
– Lando kom lite närmare mot slutet, men jag kände mig aldrig direkt hotad. Jag visste att min däcksituation var lite sämre och ville inte ladda för hårt. Jag försökte hålla honom runt sekunden bakom.

Jagar ett EM-silver

Svensken gick om Maximiliam Günther i sammandraget och ligger tvåa inför de två avslutande EM-loppen, han är nu 18 poäng före tysken.

– Det här var väldigt viktigt för mästerskapet. 18 poäng är relativt mycket med två race kvar och målet nu är att säkra silvret.

Tungt för Ekström

För DTM-föraren Mattias Ekström som också kör på Hockenheim i helgen var det en tung dag. Han hade chansen att säkra in tredje titel i det tyska mästerskapet, men slutade elva utanför poängen. Dessutom drog han på sig en bestraffning och flyttas ner fem platser i starten av säsongsfinalen. Ekström leder mästerskapet med nio poäng före Jamie Green som vann i dag, men som har ett straff på tio platser i morgondagens lopp. Rene Rast ligger trea, 13 poäng efter Ekström.

Publicerad: