Nästa stjärna klar för Smederna

Mästarklubben fortsätter värva tungt

Publicerad 2017-10-18

Niels-Kristian Iversson kör för Smederna 2018.

Smederna fortsätter att presentera tunga nyförvärv.

Fredrik Lindgrens underskrift hann knappt torka förrän den danske speedwaystjärnan Niels-Kristian Iversen skrev på för mästarklubben.

– Det är en kanonvärvning, säger lagledaren Jerker Eriksson.

Niels-Kristian Iversen tillhörde Piraterna under den gångna säsongen, men Motala-klubben misslyckades totalt och kör i allsvenskan nästa år.

Degraderingen fick lagets danske stjärna att söka en ny arbetsgivare i elitserien, och nu är det klart att han kör för Smederna 2018.

– Jag är imponerad av atmosfären och andan i klubben och laget. Klubben har visat sitt intresse att få mig till Eskilstuna några gånger förut och nu tror jag tiden är rätt. Jag hoppas jag kan bidra till ytterligare ett framgångsrikt år, säger 35-åringen i ett pressmeddelande.

Gör comeback i VM-serien

Iversen har varit axelskadad under hösten men gör comeback om en dryg vecka, då årets Grand Prix-serie avslutas i Melbourne. Dansken har missat de tre senaste VM-deltävlingarna och ligger på 15:e plats totalt.

Han kapacitet är betydligt högre än så, och det visade han genom att köra hem VM-bronset 2013.

Niels-Kristian Iversen och Fredrik Lindgren har tidigare varit lagkamrater i Indianerna. Nu återförenas de hos de regerande mästarna.

– Jag tror att vi är på väg mot en fantastisk säsong. Jag vet att Smederna siktar högt för att försvara titeln. Personligen är jag extremt hungrig och motiverad, säger Iversen.

”Ligaåkare av rang”

Den danske speedwaystjärnan trivs på Eskilstuna motorstadion, där han brukar köra in tvåsiffrigt. Senast, när han var på besök med Piraterna, blev det 11+1 poäng.

– Han har varit under luppen länge och kommer passa perfekt i lagsammansättningen. Vår förhoppning är att han ska fortsätta visa en oerhörd styrka på Gröndal. Det är en ligaåkare av rang vi får till oss, säger lagledaren Jerker Eriksson.