Världscupen i skidskytte 2016/2017

Martin Fourcade vann – trots supertabben

Av: 

Erik Karlsson

Här får Martin Fourcade magasinet kastat till sig av brorsan.
Här får Martin Fourcade magasinet kastat till sig av brorsan.

SPORTBLADET

Martin Fourcade vann skidskyttarnas säsongsavslutning i Holmenkollen.

Trots att han kom till start utan ammunition.

– Jag är helt enkelt en idiot, säger han enligt Dagbladet.

Synar man resultatlistan på årets sista världscuptävling i skidskytte ser allt som vanligt ut på ytan. Fransmannen Martin Fourcade stod återigen som vinnare i masstarten.

Men vägen dit var minst sagt annorlunda.

När Forucade klev in på första liggande skyttet så reste han sig plötsligt upp. Världsstjärnan var redo att skjuta – men han hade inte någon ammunition med sig till vallen.

”Förstod att jag kanske kunde bli diskad”

Ett magasin kastades in till Fourcade som sedan fick ytterligare ammunition langad till sig av brorsan Simon Fourcade senare under loppet. Martin Fourcade hanterade den märkliga händelsen på bästa sätt och fällde upp alla 20 vita prickar.

I mål var han 17,4 sekunder före lettländaren Andrejs Rastorgujevs.

Segern blev dock inte klar förrän juryn granskat om det var regelmässigt korrekt att ta emot magasinen mitt under loppet. Till slut fick Fourcade rätt och kunde andas ut.

– Jag förstod att jag kanske kunde bli diskad efter första skyttet men jag ville visa alla att det här var min dag. Jag får säga att jag har tur i dag, säger han och fortsätter:

– Jag är helt enkelt en idiot. Jag glömde att ladda magasinen, alla var tomma. Det är ett juniormisstag, säger han på presskonferensen enligt Dagbladet.

Publisert:

LÄS VIDARE

”Hon kör på ekorren!”

ÄMNEN I ARTIKELN

Världscupen i skidskytte 2016/2017

Skidskytte

Martin Fourcade