Northug driver med Iversen efter fallet

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

LAHTIS. Emil Iversen var knäckt efter fallet i lagsprinten. 

Nu driver Petter Northug med händelsen – med hjälp av Emil i Lönnerberga.

”Behandlingen av Emil som Löfshus gör efter målgång är chockerande”, skriver han.

Emil Iversen ville lämna VM efter spårbytet som gjorde att både han och Ivo Niskanen föll på upploppet.

Men efter att norrmannen lugnat ner sig meddelade han i går kväll att han stannar i Lahtis. Iversen berättade också om det massiva stödet.

– Jag har fått massvis med meddelanden. Det betyder mycket, sa han.

En av dem som red ut till Iversens försvar var Petter Northug. Den norske stjärnan sa att han hade gjort likadant som sin landsman.

– Man vill byta spår och ha innerspår. Jag förstår att han söker innern. Han var bara lite ouppmärksam och bytte lite för sent, sa Northug och skrev på sin Facebook att han var ”fruktansvärt ledsen” för Emil och hans familj.

”Går ut i krig tillsammans”

Men med lite distans till händelsen driver Northug med fallet.

”Emil kommer tillbaka. Behandlingen av Emil som Löfshus (Norges landslagschef) gör efter loppet er mer chockerande”, skriver Northug och lägger upp ett klipp ett klassiskt ”Förgrömmade unge”-klipp från Emil i Lönneberga.

Iversens lagkamrat i gårdagens sprint, Johannes Hösflot Kläbo, säger att de har lagt händelsen bakom sig.

– Emil har det bra. Vi försöker att glömma det som hände i går och fokusera framåt. Skadan är redan skedd och idrotten är brutal, så är det, säger Kläbo.

Duon satt i NRK:s studio i går efter misslyckandet och den norska kanalen har fått kritik för att de var så hårda med Iversen.

– Vi stod där tillsammans som ett lag och vi går ut ett krig som ett lag. Vi står bakom varandra hur det än går så jag tycker att vi löste det bra, säger Kläbo.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM