Nazister brände upp Kallurs pride-flagga

Tar på sig stölden utanför familjen Kallurs hus

Foto: TT
Susanna Kallurs familj har haft en regnbågsfärgad flagga vid sitt sommarhus.
SPORTBLADET

Familjen Kallur fick pride-flaggan stulen från sitt sommarhus och misstänkte nazister.

Nu bekräftar Nordiska motståndsrörelsen att de stal flaggan och eldade upp den.

”Denna symbol för en sjuk och barnfientlig rörelse har nu blivit uppbränd”, skriver de på sin sajt.

Det var i onsdags som som ishockeylegendaren Anders Kallur, med bland annat fyra Stanley Cup-titlar på meritlistan, med familj noterade att någon skurit ner och stulit den pride-flagga som hängde utanför deras sommarhus i Vikarbyn i Rättviks kommun.

”Regnbågsflaggan har vajat stolt över mina föräldrars hus sedan i fjol. I natt klippte någon av repen och tog flaggan med sig. Vi vet inte vem som gjorde det, men vi vet att någon har rört sig i området och satt upp Nordiska motståndsrörelsen-klistermärken på lyktstolpar och elskåp”, skrev sonen Martin Kallur på Instagram.

”Fy fasen för intolerans. Mer öppenhet och kärlek åt folket! Vi krigar vidare”, fortsatte friidrottsprofilen Sanna Kallur på sin Instagram.

”Kallurs flagga uppbränd”

Och nu bekräftar Nordiska motståndsrörelsen (NMR) misstankarna.

I en artikel med rubriken ”Kallurs pedofilvurmande flagga uppbränd” skriver de att nationalsocialistiska aktivister avlägsnat flaggan och visar upp en bild på den brinnande pride-flaggan.

”Nationalsocialisterna som meddelade Nordfront om avlägsnandet av flaggan säger att de ”aldrig kommer att acceptera uttryck för dessa folkfientliga rörelser och deras subversiva budskap och särskilt inte när det sker omkring barn”. Denna symbol för en sjuk och barnfientlig rörelse har nu blivit uppbränd”, skriver artikelförfattaren.

ARTIKELN HANDLAR OM