Eriksson mot Piquet och Schumacher

Racerföraren får tufft motstånd i kampen om EM-titeln

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Mattias Persson
Eriksson ställs mot Schumacher och Piquet i EM

Piquet, Schumacher och kejsarens släkting.
Det är Joel Erikssons konkurrenter 2017.
– Jag går för guld, säger svensken.

Svensken var bäste nykomling i EM i F3 2016. Titeln gav honom en miljon kronor vilket var en perfekt start för årets säsong.

– Prispengarna är inga lekpengar utan de går in som en grund i den fortsatta satsningen och målet är naturligtvis fortfarande att en gång köra F1, sa Eriksson efter titeln.

Nu är han tillbaka i samma mästerskap med samma team, Team Motopark. Det stallet har bland annat lotsat Valtteri Bottas till F1 och den snabbe finländaren är numera teamkollega till Lewis Hamilton hos mästarteamet Mercedes.

– Det är det fjärde året som Joel tävlar för oss och efter det att han vann titeln som bästa nykomling förra året är det härligt att han fortsätter köra för oss, , säger teamchefen Timo Rumpfkeil.

– Vårt mål är att vi ska slåss om titeln tillsammans och att vi ska vinna så många lopp som möjligt.

Mot Schumacher och Piquet

Men Joel Eriksson får tufft motstånd. I mästerskapet kör bland annat Mick Schumacher, son till den sjufaldige världsmästaren Michael Schumacher, där kör Pedro Piquet, vars pappa Nelson vunnit tre VM-titlar i F1, Harrison Newey, vars pappa Adrian designat ett stort antal F1-bilar som också vunnit VM-titeln och Ferdinand Habsburg som är barnbarnsbarn till Österrikes siste Kejsare Karl den 1 av Österrike.

– Jag går för guld den här säsongen, säger Joel Eriksson.

– Det kommer självklart inte att bli lätt, men det ska det inte vara på den här nivån.

På fredag den 24 mars startar ett två dagar långt test i Ungern och säsongen startar på Silverstone den 14-16 april. Mästerskapet avgörs under tio tävlingshelger, det är tre lopp per sammandrag.

I fjol vanns serien av Lance Stroll, som F1-debuterar med Williams den kommande helgen och 2015 hette mästaren Felix Rosenqvist.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM