”Något av det mest extrema”

Felix Rosenqvist klar för ny satsning

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Motorsport Publications

Han jagar en mästerskapsmedalj i Formula E.
Men det räcker inte.

Felix Rosenqvist är klar för japanska Super Formula.

– Det här blir något av det mest extrema jag gett mig in i, säger han.

Förra året körde svensken framgångsrikt i flera mästerskap, han körde i Indy Car Lights, GT, DTM och Formula E.
I år har han inlett säsongen med Formula E där han kämpar om en plats i toppen av mästerskapet - men han vill ha mer.
Nu har han skrivit på för Team LeMans i Super Formula, ett mästerskap där bilarna har turbomotorer med 550 hästkrafter och mycket avancerad aerodynamik.

– Det här blir något av det mest extrema jag gett mig in i, och jag ser mycket fram emot det, säger Felix Rosenqvist.

– Jag är helt övertygad om att det optimala för min del i år är att dubblera i två olika mästerskap. Det ger en bredd och kontinuerlig körning, vilket är vad som behövs, men det har varit avgörande för mig att ett sådant upplägg inte får någon som helst negativ inverkan på min Formel E-satsning.

Schumacher mästare

Teamet grundades 1969 och bland tidigare förare återfinns Michael Schumacher och den förre F1-mästarens bror Ralf som också vann mästerskapet 1996. I år blir Rosenqvist teamkollega med Kazuya Oshima.
– Felix är en högt respekterad förare och jag är säker på att han snabbt kommer bli en stor favorit bland de japanska fansen säger stallchef, Donuma Hiroyoshi.

– Ingen kan ifrågasätta Felix förarskicklighet. Han är en av de snabbaste i världen och vi kommer att göra allt vi kan för att han ska nå så bra resultat som möjligt.

Flera F1-förare

Totalt 20 förare återfinns i årets startfält, där kör förare som Andre Lotterer, under en tid teamkompis med Marcus Ericsson i F1 och trefaldig mästare i LeMans, som GP2-mästaren Nick Gasley och de tre tidigare F1-förarna Kazuki Nakajima, Kamui Kobayashi och Narain Karthikeyan.
Senast en svensk körde i mästerskapet var 2006-2007 då det gick under namnet Formula Nippon och Björn Wirdheim var sexa som bäst.
– Super Formula är det idealiska komplementet; det finns inga kalenderkrockar med Formel E, och mästerskapet i sig verkar fantastisk. Jag längtar rejält till första testet!, säger Rosenqvist.

– Det finns en enorm passion för racing här, och även om arbetssättet är väldigt annorlunda så är det en fruktansvärd konkurrens och vinnarinstinkt i luften. Att få komma in i den miljön och sätta sig i den snabbaste bilen och serien utanför Formel 1 känns väldigt uppfriskande!

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM