”Det blir tre rysare”

Foto: BILDBYRÅN

avJohan Flinck

SPORTBLADET

Flinck tippar SM-kvartsfinalerna i handboll

Då är handbollsliganas grundserie färdigspelad och topplagen har gjort sina val av motståndare i kvartsfinalerna.

Nästa vecka drar äntligen slutspelet i gång.

Men vi tänker inte vänta tills dess.

Så här tror Sportbladets Johan Flinck att kvartsfinalerna slutar.

Kristianstad-Guif 3-1

Skön start för Guif i nya arenan i kväll. Kristianstad, som har bra statistik mot allt och alla de senaste åren, har faktiskt bara vunnit tre av de tolv senaste matcherna i Eskilstuna. Men nu tar man en till och nere i Kristianstad kommer man hålla sin svit.

Helt klart den ojämnaste kvarten på papperet.

Lugi-Ystads IF 3-2

El Clasico i svensk handboll. Kan Anders Persson komma upp i gammal fin nivå tror jag faktiskt att YIF kan knipa två hemmamatcher – med god hjälp av en slutspelstaggad Kim Andersson. Det var inte för inte som Ola Lindgren sa att han valde bort YIF på grund av ”en viss Kim Andersson”.

Men Lugi har sett starka ut och tar det här ändå. YIF är dessutom svaga borta med 11 förluster på 16 matcher i år.

Redbergslid-Sävehof 2-3

RIK har nog stått för den mest imponerande säsongen av alla lagen sett till förväntningarna. Man har seriens bästa målvakt i Thulin, är det klart bästa bortalaget och har 5-2 i inbördes på Sävehof på de sju senaste matcherna.

Alltså vinner RIK? Nej, jag ser ändå något oförlöst i Sävehof. Här finns mer att plocka ut, som hos Larholm och inte minst Sandström. Lyckas Sävehof med det så kan man ta det här. RIK går runt mycket på en förstasexa och det kan också straffa sig i en holmgång över fem matcher.

Malmö-Alingsås 2-3

När Alingsås slog Malmö i en rysare i början av februari skrev jag att nu vinner AHK serien. Sedan dess har man bara vunnit fem av elva matcher och slutar femma, visserligen sargade av mycket skador och sjukdomar.

Jag tror att det vänder nu och Alingsås kommer att visa att man är ett av Sveriges tre bästa handbollslag. För även om Malmö är oerhört starka hemma så kommer nu alla skadorna att komma ifatt skåningarna till slut. Men vi får tre rysare i de fyra kvartsfinalerna.

ARTIKELN HANDLAR OM