Skadebekymmer för Häcken – klev av träning

Alexander Faltsetas
Alexander Faltsetas

HISINGEN. Häckens målvakt Peter Abrahamsson är osäker på spel mot Djurgården.

Dessutom tvingades backen Rasmus Lindgren och mittfältaren Alexander Faltsetas kliva av torsdagens träning.

– En säkerhetsåtgärd, säger Rasmus Lindgren.

BK Häcken, som förväntas bli ett topplag i år, spelade oavgjort (0-0) borta i premiären mot AIK.

Efter en stark defensiv insats laddar laget nu om för en mer offensiv matchplan och hemmapremiär mot Djurgården.

Samtidigt brottas några av nyckelspelarna med fysiska utmaningar.

Både mittbacken Rasmus Lindgren och mittfältaren Alexander Faltsetas fick avbryta torsdagens träning och ge sig in gymmet för rehabiliteringsträning.

Rasmus Lindgren har en känning i baksidan av höger lår.

– Det är bara en känning efter matchen. Jag vill inte ta några risker. Det ska inte vara en fara inför söndagen. Jag kände en liten överansträngning efter matchen, säger han till Sportbladet.

I Faltsetas fall är det vänster fot som smärtar. Han fick en smäll i semifinalen mot Östersund och spelade hårt tejpad och med smärtstillande mot AIK. Han plockades under torsdagen av träningen i det större spelet.

– Jag hade lite ont och har kört utan tabletter och så vrickade jag till foten lite. Jag ville inte gå av självmant så tränaren tog av mig..., säger Alexander Faltsetas.

Målvakten Peter Abrahamsson missade premiären mot AIK och är osäker på spel mot Djurgården.

– Det är en bristning i revbenstrakten. Det känns i ytterlägen och det är ju där man ofta är. Jag fick det dagen före premiären mot AIK. Det blev mycket bättre på en dag, men det sitter fortfarande i, säger han.

Men då spelar du inte på söndag?

– Jag vet inte, jag ger inte upp ännu men vi får se.

Rasmus Lindgren, som kommer att känna sig för på träningen i morgon, ser fram emot mötet med Djurgården och barndomsvännen Jonas Olsson.

– Det är jättekul för allsvenskan att sådana spelare kommer tillbaka. Det ska bli jättekul att möta Djurgården och Jonas. Vi spelade ihop när vi var små, säger Rasmus Lindgren.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.