Jerebko om beslutet: ”Väldigt exalterad”

Jonas Jerebko ville fortsätta spela i NBA men valde Ryssland.

För CSKA Moskvas Youtube-kanal berättar stjärnan för första gången om beslutet.

– CSKA ringde och jag blev väldigt, väldigt exalterad över att få komma tillbaka till Moskva, säger Jerebko enligt Expressen.

För en dryg vecka sedan blev basketspelaren Jonas Jerebko klar för den ryska arméklubben CSKA Moskva.

Den kontroversiella övergången har rört upp känslor och på grund av flytten har Jerebko stoppats från att representera svenska landslaget.

Jerebko har inte uttalat sig offentligt om kritiken men i en dubbad intervju på CSKA Moskvas Youtube-kanal pratar han för första gången om övergången till klubben.

– Jag gillar Moskva. Det är en stor stad, men väldigt ren och vacker och så bor det trevliga människor här. Man får alltihop, säger Jerebko enligt Expressen.

Jonas Jerebko om flytten

Jerebko ville fortsätta spela i NBA efter tio säsonger i ligan och tackade nej till flera andra klubbar. Men till sist kom ett erbjudande utanför NBA som lockade.

– CSKA ringde och jag blev väldigt, väldigt exalterad över att få komma tillbaka till Moskva och att få spela för ett så fantastiskt och historiskt lag. Det vet jag för jag har mött dem tidigare, säger Jerebko.

Han är nöjd med den första tiden i Moskva.

– Min son vaknar vid fem varje morgon. Sen har min personliga tränare kommit och vi har kört hårt mellan sex och nio varje dag. Man är lyckligt lottad som har ett gym i sitt eget hus, så man inte behöver åka i väg.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.