Tennis

Jelena Dokic ryter ifrån mot reaktionerna: ”Vidrigt beteende”

I tårar efter känslosamma hyllningen på tennisplanen

Av: 

Jonathan Nilsson

SPORTBLADET

Jelena Dokic, 38, ryter ifrån.

Den tidigare tennisstjärnan är trött på att få kommentarer om sin vikt.

”Sluta genast! Inte bara när det kommer till mig utan mot andra människor också, i synnerhet kvinnor” skriver hon på Instagram.

De senaste månaderna har turbulenta för den serbisk-australiska tennislegendaren. Efter att ha tagit en paus från sociala medier i slutet av förra året berättade 38-åringen att hon och pojkvännen Tin Bikic har gått skilda vägar efter 19 år tillsammans.

Dokic, som slutade som aktiv 2014, jobbar numera som tv-expert och reporter under Australien Open. I samband med det har hon fått motta kommentarer om sin vikt – och nu ryter hon ifrån.

”Jag ser kommentarer och till och med artiklar om min vikt och mitt utseende. Det är ett vidrigt beteende” skriver hon och fortsätter:

”Detta är ett allvarligt problem som kvinnor måste hantera hela tiden”.

”Jag skäms inte”

Hon vill se en förändring. Nu.

”Jag har aldrig dolt det faktum att jag kämpar med min vikt. Aldrig! Det har varit en kamp för mig på sistone, särskilt sedan jag även kämpar med depression. Men jag skäms inte för min storlek. Jag kommer fortsätta jobba med mig själv, men inte för utseendets skull utan för att må bättre och vara hälsosammare”, skriver hon.

Dokic har haft en tuff väg till toppen. Hon har tidigare berättat att hon var nära att ta sitt eget liv efter att i flera år ha blivit slagen och mobbad av sin egen pappa som drivit på hennes karriär.

Jelena Dokic.

Tårfylld hyllning på planen

När Alizé Cornet, 32, gick vidare till kvartsfinal i turneringen tidigare i veckan intervjuades hon av Dokic. I slutet av tv-intervjun valde hon att visa sitt stöd för sin förre rival på tennisplanen.

– Jag vill även säga dig någonting. Vi vill alla gratulera dig till hur du har gått vidare i livet. Du var en fantastisk spelare och nu är du en fantastisk kommentator.

De två trotsade sedan den fysiska distanseringen för att mötas i en känslosam kram.

– Nu fick du mig att gråta. Tack så mycket, sade Dokic.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis

Australian Open