Passningen till stjärnorna efter oväntade valet

Klara Lundquist lämnade proffslivet i Polen, valde bort moderklubb och skrev på för jumbon Södertälje.

Nu vill stjärnan bilda ett svenskt superlag och skickar en passning till tvillingarna Eldebrink. 

– Jag har skrivit på så nu är det upp till dem, säger Lundquist.

För två veckor sedan kom beskedet att Klara Lundquist bryter kontraktet med sin polska klubb Arka Gdynia. 

Landslagsguarden fick inte ihop studierna på Handelshögskolan med proffslivet och bestämde sig för att vända hem till Sverige. 

– Jag kunde inte kombinera studierna med basketen som jag hade planerat. Det var tråkigt att det inte löste sig, men skolan är något jag prioriterar väldigt högt och min utbildning är dessutom tidsbegränsad.

Prioriterar du skolan högre än basketen?

– Jag vet inte. Det är svårt. Det beror väldigt mycket på. Basket är prio ett, men jag vill fortfarande göra klart skolan. Jag tycker om att hålla på med annat utöver basketen, det gör att jag kan koppla av och när det väl är dags för träning och match presterar jag bättre.

Klara Lundquist under en match med Alvik.
Klara Lundquist under en match med Alvik.

Vill lyckas internationellt

Lundquist har 2,5 år kvar på sin utbildning och det var också ett så långt kontrakt som Södertälje erbjöd. När beskedet att stjärnan väljer jumbon före moderklubben Alvik kom för drygt en vecka sedan var det en bomb som briserade i basket-Sverige.

– Jag hade ett samtal med Alvik men jag behövde något nytt i Sverige och en långsiktig plan. Det är en väldigt seriös satsning, säger stjärnan som dock riskerar att missa helgens match efter att ha drabbats covid-19. 

Södertälje ligger sist i tabellen med bara tre segrar. Men till nästa säsong kan läget var ett helt annat. En stor anledning till att Lundquist skrev på är möjligheten att bilda ett svenskt superlag med Frida och Elin Eldebrink som är inne på slutet av sina proffskarriärer. 

–  Vi har pratat en del och det hade varit jätteroligt att få spela tillsammans och få ihop ett riktigt bra svenskt lag som man dessutom kan lyckas med internationellt. Jag hoppas verkligen att det händer. 

Det är upp till dem att komma nu när du skrivit på? 

– Exakt. Nu är det upp till dem.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.