Bernal allvarligt skadad efter olycka

Cyklisten Egan Bernal har varit med om en allvarlig olycka.

Enligt Cycling News ska den tidigare Tour de France-vinnaren ha krockat med en buss och skadats allvarligt under gårdagens träning.

Egan Bernal.
Egan Bernal.

Den colombianske cyklisten Egan Bernal skulle ha deltagit i både Tour de la Provence och UAE-tour i februari.

Nu är det ovisst när 25-åringen kommer att kunna tävla igen.

Under måndagen tränade Bernal med sina lagkamrater i Ineos Grenadiers när olyckan var framme.

Enligt Cycling News ska han ha krockat med en parkerad buss och därefter färdats med ambulans till Clinica Universidad de La Sabana, ett sjukhus i Colombia.

Ineos Grenadiers meddelar att cyklisten var vid medvetande när han anlände till sjukhuset.

Clinica Universidad de La Sabana gick under måndagen ut med en uppdatering kring den tidigare Tour de France-vinnarens tillstånd. Han ska bland annats ha brutit lårbenet på flera ställen, fått en fraktur i knäskålen samt en kollapsad lunga.

Enligt Clinica Universidad de La Sabana opererades Bernal även för en skada i ryggen. I ett uttalande till Sky News säger de att cyklisten ligger kvar på intensivvårdsavdelningen efter operationen och att de omedelbart har påbörjat en rehabiliteringsprocess.

2019 vann Egan Bernal Tour de France som yngste segrare sedan 1909. Nu är sommarens tävling i fara för 25-åringen som tidigare under månaden skrev på ett nytt femårskontrakt med Ineos Grenadiers.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.