NHL straffar Evander Kane – stängs av i 21 matcher

Evander Kane, 30, har fått sitt straff.

San Jose-stjärnan stängs av i 21 matcher för att ha brutit mot NHL:s covid-protokoll.

”Jag begick ett misstag och ångrar mig djupt”, säger han i ett uttalande.

Det har varit stökigt runt Evander Kane på senare tid.

För ett år sedan ansökte han om personlig konkurs med skulder på 26,8 miljoner dollar. Detta trots att han för tre år sedan skrev ett lukrativt kontrakt med San Jose värt drygt 400 miljoner kronor.

Nu har han straffats hårt av NHL för att ha brutit mot ligans covid-protokoll.

Lägger ner utredning

Spelaren ska ha använt sig av ett falskt vaccinationskort i USA, vilket till och med kan ge fängelse.

Men från ligans sida vidtar man åtgärder genom att stänga av 30-åringen i 21 matcher under hösten, utan lön. Först den 30 november kan Kane stå på isen igen.

”Jag ber om ursäkt till mina lagkamrater, till klubben och till fansen. Jag begick ett misstag, ett misstag jag ångrar djupt och tar fullt ansvar för. Under den här avstängningen kommer jag att söka hjälp och se till att det blir bättring framöver. När avstängningen är avklarad planerar jag att återvända till isen med nytt mod och passion för sporten”, säger Kane i ett uttalande.

Lägger ner utredningen

NHL meddelar samtidigt att de lägger ner utredningen som finns mot honom gällande sexuella övergrepp och våld i hemmet på ex-frun Anna och hänvisar till att brottet inte kan styrkas.

Kanes kontrakt med San Jose löper ut 2025.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.