Häckens nyförvärv hjälte när Kristianstad besegrades

Stine Larsen, 25, presenterade sig i debuten.

Danskan blev målskytt i den andra halvleken när BK Häcken besegrade Kristianstad med 3–1 och mästarna tar upp kampen om SM-guldet.

– Jag nästan säker på att Rosengård kommer darra under hösten, säger Häckens tränare Mats Gren.

Med Pauline Hammarlund på skadelistan valde BK Häcken att agera och värva in den danska landslagsspelaren Stine Larsen i sommar, senast i Aston Villa.

I dag, när göteborgarna spelade sin första match efter sommaruppehållet, levererade danskan direkt.

Efter en första halvlek där spelövertaget var gigantiskt var det till slut ett samarbete mellan de två svenska OS-silvermedaljörerna Filippa Angeldahl och Stina Blackstenius som resulterade i 1–0.

”En fantastisk start”

I upptakten på den andra hittade ett perfekt måttat Lotta Ökvist-inlägg träffa pannan på Larsen som språngnickade in tvåan.

– Det var en fantastisk start och fantastisk seger. Härligt att få spela och det är så skönt att göra mål, en härlig start. Förhoppningsvis kommer de fler. Men jag är gladast över tre poäng, säger Larsen.

Resten blev en enkel väg mot segern och i slutminuterna stod lagen för var sitt mål. Det slutade 3–1 till gästerna. För Kristianstad är en tung vecka nu över.

– Jag tycker vi spelar riktigt bra försvarsspel men jag tycker inte vi gör många bra grejer med bollen. Vi slarvar bort väldigt mycket. Jag tycker det är onödigt, säger Kristianstadstränare Elisabet Gunnarsdottir och fortsätter: 

– Så kommer 2-0 på en fast situation och det dödar oss. Jag tycker att Häcken är det bäst drillade anfallslaget i serien just nu. Det är inga dåliga värvningar de har gjort heller. De blir bara bättre.

Häcken är nu sex poäng efter Rosengård i toppen. Ett Rosengård där det har roterats en del både i truppen och tränarbänken under uppehållet. Något som ger Häcken vittring på guldet.

– Vi kommer ju definitivt ta upp kampen mot Rosengård. Vi har de hemma också och sen är jag nästan säker på att de kommer darra under hösten. Jag tror vi har bra chans att ta in det här, säger tränare Mats Gren.

– När vi är som bäst tycker jag att vi är oslagbara. Vi kommer med så otroligt mycket fart framåt. Framförallt när vi vinner bollen högt i banan, säger 3–0 skytten Johanna Rytting Kaneryd.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.