Khaddi Sagnia: ”Det är make it or break it”

EUGENE. Först ett kval i lynniga vindar.

Går det vägen tänker inte Khaddi Sagnia hålla tillbaka.

– Då ska jag panga på, då är det ”make it or break it”, säger hon.

Khaddi Sagnia, 28, har fått en strulig uppladdning inför VM. Under torsdagen var hennes bagage fortsatt spårlöst borta i Frankfurt sedan en dryg vecka tillbaka och medaljhoppet beskrev det som ”en katastrof” att få lägga tid på telefonköer i stället för VM-förberedelser.

Men lyfter man blicken från kundsupporten hos Lufthansa finns det faktiskt väldigt mycket som talar för Khaddi Sagnia inför VM:s två avslutande dagar.

Khaddi Sagnia.
Khaddi Sagnia.

”Betyder så mycket”

Senast världseliten var på Hayward Field på Diamond League i maj så vann hon hela tävlingen på personliga rekordet 6,95.

– Det är skönt, jag känner mig bekväm i den här arenan. Det är skönt att man varit här och vet hur allt fungerar. Jag kommer in med ett självförtroende.

Dessutom gav Sagnia ett nytt formbesked i genrepet på Stockholms Stadion. Där var hon var pressad men hoppade upp sig i femte omgången och slutade trea med 6,74.

– Det betyder så mycket att göra det bra i de tävlingarna, de andra är mänskliga också. Annars är det lätt att se de andra här uppe och sig själv där nere, säger Sagnia och visar med händerna i olika nivåer.

– Att jag lyckades hoppa upp mig i Stockholm var verkligen bra för mig, att se att jag klarar av det.

”Jag kommer in med ett självförtroende”, säger Sagnia.
”Jag kommer in med ett självförtroende”, säger Sagnia.

”Ha koll på nerverna”

Först ska ett kval klaras av. Sagnia har varit på båda sidor av kvaldramatiken. Nu hoppas hon kunna hantera de något svängiga vindarna och ta sig till final.

– Jag har blivit mycket mer bekväm med att anpassa mig efter förutsättningarna. Vi har tränat mycket på det, vi har bättre koll på det. Det gäller att hålla sig kall, ha koll på nerverna, säger Sagnia.

Lärdomen sen är att inte bli försiktig i finalen.

– Där ska jag panga på. Jag kommer inte hålla tillbaka någonting, det är make it or break it.

Längdkvalet avgörs lördag 21.00 svensk tid och finalen sedan natten mot måndag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.