Zlatan är mäktigast på sociala medier

Zlatan Ibrahimovic är Sveriges mäktigaste idrottare på sociala medier.

Det visar Medieakademins årliga Maktbarometern.

Fotbollsstjärnan toppar listan före bland annat Charlotte Kalla och Henrik Lundqvist.

Medieakademin undersöker varje år makthavares påverkanskraft på sociala medier. Därför sammanställer man Maktbarometern, en lista över de svenska konton som når ut till flest och engagerar mest.

I år har sportkonton kategoriserats ut från den enorma databasen – och nu vet vi vilka idrottspersoner och idrottsklubbar som är mäktigast på sociala medier.

Mätningen är baserad på våra fyra största sociala medier, och föga förvånande toppas denna lista av Zlatan Ibrahimovic, som har ett enormt internationellt följe.

Därefter hittar vi Svenska Fotbollförbundet på en andraplats, innan topp tre kompletteras av Charlotte Kalla.

Det är den mäktigaste klubben

Det mäktigaste klubblaget enligt Maktbarometern är Frölunda, tätt följt av stadskollegan IFK Göteborg. I Stockholm är det mäktigaste laget Djurgårdens fotbollssektion, tätt följt av Hammarby.

Listan visar också att handbollslandslaget engagerar mer än Tre Kronor. Det finns två klubbar på listan som inte spelar i sin respektive sports högstaliga, och dessa är HV71 och Helsingborgs IF.

Enligt Maktbarometern är den mäktigaste supportergruppen Järnkaminerna Stockholm.

Listan i sin helhet finner du i faktarutan nedan.

Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.