”Länge sedan jag var så bra”

Jari Matti Latvala överlycklig efter segern i Rally Sweden

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Micke Fransson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Toyota är inte bara tillbaka i VM.
Teamet leder mästerskapet efter två deltävlingar.
– Det är helt fantastiskt, säger Jari Matti Latvala.

Finländaren har varit teamkompis med Sebastien Ogier hos Volkswagen och i fyra år har han stått i fransmannens skugga. Till årets säsong bytte han till Toyoya, som gör comeback efter 17 års frånvaro.
Han inledde med en pallplats i Monte Carlo, men följde upp med att ta sin fjärde seger i Rally Sweden.
– Jag sa innan vi startade att om jag tar en plats bland de fem är det riktigt bra och en pallplats vore perfekt, säger Latvala till rallyradion.
– Sedan startade fredagen väldigt bra, men vi tappade lite tid till Thierry Neuville och vi var inte alls lika bra med under lördagen. På kvällen var jag lite frustrerad och tänkte att vi kanske klarar plats två eller tre, sedan fick Thierry problem på superspecialen och bröt och då fick vi ledningen.

Trodde inte på seger

Men det var en skör ledning, försprånget var inte ens fyra sekunder och avgörandet kom på SS 16 och SS 17, Likenäs, som kördes två gånger i morse.
– Jag trodde inte att jag skulle klara det i morse heller, men på den första sträckan Likenäs så kände jag plötsligt ett bra självförtroende i min körning och då kom det, säger Latvala som vann samtliga tre specialsträckor under söndagen.
– Jag var så fokuserad och koncentrerad, det var länge sedan som jag

nådde den nivån och det var nog därför vi presterade så bra.

Oro inför Mexiko

Han vann Rally Sweden före Ott Tänak och Sebastien Ogier och har nu tagit över ledningen i VM, men till nästa deltävling väntar helt andra förutsättningar. Den avgörs i Mexiko.
- Det kommer att bli svårt eftersom vi ska vara först ut på vägen där, det är grus och svåra förhållanden. Där brukar killarna längre bak ha en fördel, säger Latvala som ser fram emot en spännande säsong.
– Vi ska göra vårt bästa. Jag hoppas att vi kan uppdatera bilen och det vore fantastiskt om vi kunde vara med och slåss om VM-titeln i år.

I WRC2 var Pontus Tidemand överlägsen. Svensken imponerade stort när han tog sin första seger i Rally Sweden.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM