Golf

Ekelundh tog sin andra tourseger

SPORTBLADET

”Jag trodde inte jag skulle vinna”

Det råder inget tvivel om att Cecilia Ekelundh trivs på golfbanorna i Portugal.

På söndagen försvarade hon sin titel från i fjol när hon tog hem segern i Algarve Ladies Open.

Segrarna i Portugal är hennes enda på Europatouren så här långt i karriären. Den första kom i maj förra året på Aroeira-banan i Charneca da Caparica. Då var 27-åringen från Sölvesborg i ledning från första till sista dagen. I år fick hon ingen vidare start utan öppnade med en 77-rond, fem över par.

– Om jag ska vara ärlig trodde jag inte att jag skulle vinna efter första dagen. Jag ställde in mig på att klara cutten och försöka komma bland de tio bästa, säger Ekelundh till TT.

Men efter andra dagens 66-rond var hon plötsligt bara tre slag efter täten.

– Då kände jag att möjligheten fanns.

Ekelundh visste också att den tilltagande blåsten skulle vara till hennes fördel. På förmiddagarna var det lugnt och vindstilla, men framåt eftermiddagen blåste det till ordentligt.

– Jag är en bra vindspelare och var nog den enda som ville att det skulle blåsa ännu mer. Jag gillar när det är lite tufft och tränar mycket i vind eftersom jag bor vid havet, säger hon.

Men på den avslutande ronden krävdes inga vindar för att få spelet att stämma. Ekelundh kopplade greppet redan från början med fyra birdies på de åtta första hålen.

– När jag satte ytterligare en birdie på det femtonde tänkte jag att ”nu tar jag det här”. Men det var fortfarande nervöst eftersom jag inte visste hur de andra spelade.

Ekelundh tappade inte ett slag på sista ronden och hamnade på 67 slag, sammanlagt sex under par, och vann med tre slag före fransyskan Ludivine Kreutz.

Det var svenskt i topp alla tre tävlingsdagarna. Helena Alterby, Lysegården, var i ledning efter en inledande 66-rond, och dag två var det klubbkamraten Nina Reis tur att leda efter storspel. Alterby slutade på delad femte plats, ett under par, och Reis blev delad nia, ett slag efter. Men segerchecken på drygt 420000 kronor, den tog Cecilia Ekelundh hand om.

Sportbladet - TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Golf

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf