Sommaren – den bästa någonsin?

SPORTBLADET

21 timmar, 52 minuter och 24 sekunder kvar till första avspark

i VM. Den här sommaren kan bli den bästa – någonsin. Eller åtminstone hittills. I sport- och folkfestsammanhang.

Tro mig, hela Sverige kommer gunga.

För även i ett totalt fotbollsufo finns en slumrande fantast som väcks så fort det blir tal om VM.

21 timmar, 40 minuter, 1 sekund kvar. VM har förutsättningen att locka ut varenda svensk ur sina hem. Fotbollsfesten är så stor att den inte ryms i tv-soffan.

Från Ystad till Kiruna sätts storbildsskärmar upp. För fotbolls-VM kommer bokstavligen visas överallt.

På travbanor, hotell, arenor, torg, biografer, restauranger, caféer, pizzerior, bowlinghallar, nöjesfält, i öltält och parker. På kvarterskrogar, sunkhak och finställen.

Den blågula gemenskapen har en dragningskraft starkare än den bekvämaste soffan och den lyxigaste HD-tv:n på marknaden.

21 timmar, 32 minuter, 25 sekunder kvar. I ”Dan före dan” fick vi bekanta oss med SVT:s VM-trupp.

Sladjan Osmanagic agerar tittarombudsman och bollplank i SVT under VM. Jag måste säga att han känns mer som rätt man på rätt plats än Jan Rippe någonsin gjorde under OS. Och mer 2006. Och vassare. Han fyller dessutom en funktion, vilket jag inte tycker Rippe gjorde.

Sändningen bådar gott inför fortsättningen, även om jag kunnat tänka mig en hel uppesittarkväll i stället för bara en timme.

19 timmar, 45 minuter, 49 sekunder kvar. Sportnytt tyckte kanske att de kunde ägna sändningen åt annat än VM, eftersom ”Dan före dan” tog hand om den biten. Jag är ledsen, men dagen före VM är jag inte intresserad av vare sig bågskytte eller annan fotboll än VM-fotboll.

18 timmar, 57 minuter, 33 sekunder kvar. Just nu längtar jag allra mest till nästa torsdag. Sverige möter Paraguay och förhoppningsvis skriver jag då tv-krönika från Vinterviken i Aspudden. Om det inte är fullbokat redan vill säga.

18 timmar, 53 minuter och 11 sekunder kvar.

Emma Suslin