Tiger, se upp för Stenson!

SPORTBLADET

Vinnare förra veckan - i dag möts de: "Inspirerande"

1 av 2 | Foto: GETTY IMAGES, bildbyrån
jagad Tiger Woods i högform utmanas i dag av stjärnskottet Henrik Stenson.

Alla faller på Henrik Stensons väg mot världstoppen.

I dag är det Tiger Woods tur.

- Jag känner att jag hör hemma i världstoppen, säger 29-årige Stenson.

De spelar tillsammans i publikbollen nummer ett när Dubai Desert Classic startar i dag. Båda kommer från segrar förra veckan och trots ett stjärnspäckat startfält är det Stenson och Woods alla pratar om.

- Det är 40 engelska journalister här och alla vill prata med Henrik Stenson. Hans namn nämns med största respekt överallt, berättar Göran Zachrisson, som ska referera tävlingen på plats.

Medan Woods väg har varit utstakad och ganska rak från tre års ålder har Stenson haft en period då han tappade allt. Han tvingades börja om nästan från noll.

Nu är han på god väg att etablera sig som ett av de allra största namnen.

- Hans väg hit är ju lika krokig som spikrak, men hans motgångar då håller honom motiverad nu, och jag har alltid trott på honom. Han är robust, förklarar Zachrisson.

"Tiger är juste"

Huvudpersonen själv tar det kallt. Och han har spelat med Tiger Woods förut. Förra säsongen spelade de ihop i WGC - American Express och Stenson blev delad trea. Tiger vann men inte utan kamp.

- Det känns inspirerande att möta Tiger igen. Det jag minns bäst från WGC är att han var mycket juste och trevlig att spela med, säger Henrik Stenson till golf.se.

Men att spela med Tiger är speciellt på flera sätt. Det är alltid mycket folk och även om det blir skillnad när tävlingen inte går i USA så måste man anpassa sig. Annars äts man upp.

Avancerade 100 placeringar

- När han har slagit så springer en tredjedel av publiken för att hitta positioner för nästa slag. Jag och min caddie fick tidigt bestämma oss för att krypa in i vår bubbla, fokusera på vårt och försöka gilla läget.

I fjol avancerade Stenson över hundra placeringar på världsrankingen och i år har han tagit tretton platser till. Han är nu på 19:e plats och den spelare som rör på sig mest. Många kollegor och golfexperter är oerhört imponerade av den kraftfulle och elegante svensken.

- Det är upp till honom själv hur bra han kan bli. Det handlar inte om teknik eller fysik utan mer om hur länge han orkar och har roligt. Just nu är han som en ung pojke, säger Göran Zachrisson.

Redo att ta sig an det farligaste djuret på zoo.

- Jag har höjt mitt spel enormt mycket den senaste tiden och känner att jag hör hemma i världstoppen, förklarar Stenson.

Tiger vs Henrik

Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf