Vitryssland sänkte skakigt England

SPORTBLADET

Green skadad – borta från VM-spel

Foto: GettY IMAGES
Orädd 17-årige debutanten Theo Walcott hade ögonen på sig i matchen mot Vitryssland. Walcott klarade sig bra trots att England förlorade.

Det var utannonserat som en b-lagslandskamp – men en lång rad engelska VM-spelare deltog.

Och de förlorade mot ett decimerat Vitryssland.

Foto: AP
Lite att tänka på Sven-Göran Eriksson och hans assisterande förbundskapten Steve Mclaren hade säkert en del att tänka på efter matchen mot Vitryssland.

Om Lars Lagerbäck har en del att fundera på efter Sveriges 0-0-möte mot Finland på Ullevi så har hans kollega Sven-Göran Eriksson nog med grubblerier för flera sömnlösa nätter efter kvällens vänskapsmatch mot Vitryssland i Reading.

Inte nog med att beskedet om Wayne Rooneys fotskada dröjer till i morgon – nu verkar tredjemålvakten Robert Green missa VM. Han skadade benet i samband med en utspark. Till råga på allt satte Vitalij Kutuzov bollen i tomt mål sedan Green segnat ner.

– Han är borta, det är synd för laget, säger Sven-Göran Eriksson.

En man mindre

Englands B-lag saknade storstjärnor som Frank Lampard, Steven Gerrard och David Beckham – men när "B-laget" innefattar spelare som Ashley Cole, David James, Michael Owen och Peter Crouch borde man kunna bjuda ordentligt motstånd mot de flesta.

Ändå slutade matchen 2-1 till ett Vitryssland som till råga på allt lyckades få till segrarmålet – genom Sergej Kornilenko – med en man mindre, sedan Sergej Omeliantjuk fått sin andra varning i den 73:e matchminuten.

Englands enda mål i matchen kom efter en dryg halvtimme, när Jermaine Jenas nickade in en retur på en nick från Owen som tagit i ribban.

Småkillarna skötte sig väl

En faktor som möjligen kan bidra till att ge Svennis nattro är att hans mer oprövade kort skötte sig väl.

Sjuttonårige Theo Walcott gjorde sin landslagsdebut då han ersatte Michael Owen med en halvtimme kvar att spela. En annan tonåring, Tottenhamyttern Aaron Lennon, snurrade upp det vitryska försvaret rejält i inledningen av matchen, och satte sånär ett mål.

Daniel Wiklander