”Frisyrerna fixas till in i minsta detalj”

SPORTBLADET

VM-rapport torsdag – exklusiv rapport från Niklas Jihde

När slutsignalen ljöd i Baltiska Hallen så var VM-historia skriven. Efter 31-segermatcher i följd, så blev det ”bara” 4-4 i gruppfinalen mot Schweiz. Faktum är att vi endast var sex minuter från att tappa gruppsegern. Anders Hellgårds kvittering i slutskedet såg dock till att det fortfarande kan bli en drömfinal mellan oss och Finland.

Det märktes direkt denna dag att det äntligen var dags att köra igång VM på allvar. Det är klart att även vi spelare tycker det är segt att vinna matcher med 11-1, 17-2 och 15-1. Innan det var dags att lägga alla fokus på matchen så skulle utcheckningen från Örenäs-Slott ske. När målvakten Gunnar Domeij skulle betala för snasket han käkat under veckan, visade det sig att någon druckit öl på hans bekostnad. Domeij snackade dock ur sig ur knipan och slapp den kostnaden. Skånevistelsen har varit trevlig, men helt ärligt så har vi alla i laget saknat den riktiga VM-pulsen. Den förväntade VM-stämningen har helt klart uteblivit.

När vi kom till hallen så inleddes de vanliga procedurerna som alla har för sig inför match. Det är alltid samma musik i omklädningsrummet. Fischerström och Johannes Gustafsson tar alltid en dusch innan match! Frisyrerna fixas till in i minsta detalj. Det är inte för inte som Jacob Olofsson kan se ut som 22-år, trots att veteranen för länge sedan passerat 30-strecket. Själv tar jag det rätt lugnt, eftersom jag är kapten i landslaget så är det fullt med tider som ska passas, innan det är dags för tekning.

När matchen väl drog igång så kändes det som att spela nere i Schweiz – Sångerna från läktarna var mestadels på schweizer-tyska! Jag fick två goda mackor från Fischerström och Hellgård, vilket ledde fram till en säker 2-0 ledning av gruppfinalen. Tyvärr kom vi inte riktigt igång denna dag och frågorna var många efter den historiska poängförlusten. Konstig, när vi har bankat skiten ur motståndet tycker alla att vi är för bra för innebandy-VM. Efter dagens match handlade frågorna istället om vi har någon chans att försvara guldet till helgen. Verkar som om vad vi än gör, så är det inte tillräckligt.

Efter matchen drog vi åter iväg till Danmark, för att flyga upp till resan slutdestination – Globen och Stockholm. Semifinal på lördag i Globen mot Tjeckien ska bli hur kul som helst. Äntligen kommer det att vara rejält med folk på plats – räknar med ett revanschsuget och super taggat svenskt lag på banan.

Heja Sverige!

Niklas Jihde #27

niklas Jihde ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy