Sportbladet

- Hur seriöst tar engelsmännen damfotboll?

Av: 

Zendry Svärdkrona

SPORTBLADET

Sportbladets krönikör Simon Bank chattar om fotboll direkt från Preston England

   Simon Bank säger: Hej alla. Saker ni inte visste om mitt hotell i Preston: 1. Det luktar gödsel. 2. Det har en sinnessjuk portier. 3. Internet når inte hit. Så, vi kör läxförhör om Preston sen. Nu vill jag ha frågor.

Gabriel säger: hur tror du det går för sverige i semin? Själv tycker jag inte dom har imponerat så mkt!

   Simon Bank säger: Det är ett understatement. Jag tror det blir en riktig grismatch i semi, men Norge är inte vad Norge har varit. 1-1 och förlängning?

Liinnaa säger: Varför lyckas Tyskland vara så världsledande inom damfotboll?

  Simon Bank säger: De har ett överlägset underlag av spelare, och en god tradition att satsa på kvinnors idrott. Nu har de dessutom en rätt bra liga. De kommer att vara ledande i Europa i ett par år till, minst.

Mia säger: Vem tror du gör mål för Sverige i Norge-matchen?

   Simon Bank säger: Det är läge för Hanna Ljungberg igen. Hon har varit rätt osynlig (om man säger) hittills, men brukar vara bra när det gäller.

peo säger: Hur seriöst tar engelsmännen damfotboll?

   Simon Bank säger: Inte så. Eller, rättare sagt, inte alls. Men det började hända något under EM-turneringen, med rätt bred bevakning i t ex the Guardian. Om de hade gått vidare hade det kunnat bli hausse på riktigt. Dessutom är ligan här rätt bra.

benny säger: Tycker du AIK ska straffas med poängavdrag och kanske rent av ge GAIS segern från igår?

   Simon Bank säger: Nej, jag tror inte på sportsliga straff för icke sportsliga brott. Däremot ska AIK straffas stenhårt om man inte upplever att de tar problematiken på allvar och gör allt för att stoppa idioterna. Rikard Norlings (och tidigare Englunds) uttalanden stärker väl inte dem direkt.

Gonzo säger: Tjena Simon. Vi står här på Centralen i STHLM och gör reklam för dig, Belinda, Linn, Sofi och Fredrik. Vad vill du att vi ska förmedla till dina läsare? Vore kul om du har tid att svara. Ha det bra i Preston. MVH/Gänget på Centralen

   Simon Bank säger: Hej på centralen. Förmedla till mina läsare att de är Sveriges kunnigaste och mest engagerade läsekrets. Och att jag älskar dem. Och att jag är snyggare i verkligheten än på bild.

FGD säger: Från vilken division i Sverige skulle ett herrlag spela jämt med svenska damlandslaget

   Simon Bank säger: Vilken division som helst. De vinner på fysik. Ungefär som en halvtaskig manlig höjdhoppare slår Kajsa Bergqvist.

sanna säger: Vilka vill du ha ifrån start i matchen mot norge

   Simon Bank säger: Samma elva som senast, för trygghets skull. Om jag varit förbundskapten även före EM hade jag spelat in Anna Paulson som ytterback och skaffat fler anfallsalternativ. Och satt in Öqvist vid minsta tecken på att det låser sig i offensiven igen.

Jamshid säger: Hej, Mr Bank, du är den bästa svenska journalisten. Njuter av att läsa vad du tycker. Din kunnighet i fotboll är överlägsen om man jämför med andra svenska skribenter.

Vad tycker du om Confederations Cup, onödigt? Med tanke på alla slitna stjärnor som t.ex. Ronaldo,Ronaldinho. Eller är de bara lata eller mättade av framgång och ser Confederations Cup som något mindre viktigt i deras karriärer?

Mvh

   Simon Bank säger: Tack Jamshid. Du är den bäste läsaren. Confederations är väl mest ett test för den tyska organisationen. Som om det skulle behövas. Men publikt fungerar det, och det är alltid roligt att se klasspelare i en turnering.

Burken säger: Tjena Simon, anser du den massiva kritiken Marika fått är berättigad?

   Simon Bank säger: Fyra raka semifinaler är ett kanonfacit. Visst finns det enskilda saker hon förtjänar kritik för, men i det stora hela har hon gjort ett bra jobb. Jag tror däremot att det är bra att hon kliver av nu.

carradona säger: Hur ska fotboll avnjutas, på arenans bästa plats som skribent eller framför tv-soffan med polare och ett gäng kalla bärs?

   Simon Bank säger: På arenan, alltid på arenan. Bärs? Det är ungefär som med dart: två öl lyfter resultatet, fler är en katastrof. Jag fattar inte folk som ser matcher när de är packade.

Fischer säger: Hallå där! Undrar hur du ser på Sveriges spel under pågående EM? Kan och ska vi begära mer av våra svenska damer?

Sedan en liten sidofråga, Gif Sundsvalls seger senast, kan det vara vändningen för norrlandslaget?

   Simon Bank säger: Spelet har varit bra i en kvart mot Finland, en kvart mot England och en halvtimme mot Danmark. Annars: Uselt. Fegt, svaga uppspel, tekniska fel och så vidare. De har gått till semi à la Italia. Giffarna har en lite tunn trupp, och en tränare som vill lite mer än laget kan. Det blir en tionde plats och höstångest. Som det alltid blir.

anna säger: Vad anser du kännetecknar en bra fotbollsskribent?

   Simon Bank säger: Att han heter Simo... Eller, jag menar, för mig är en bra skribent någon som kan berätta något jag inte visste, och som kan göra det på ett underhållande sätt. Humor, kunnande, språk. De tre bitarna. Och en snygg byline.

Mike säger: Vilken fotbollsliga tycker du personligen är den intressantaste i världen? Motivera.

   Simon Bank säger: Intressantast? Serie A. De har de smartaste spelarna, och de taktiskt skickligaste tränarna. Man har kanske inte så roligt, alla gånger, men så handlar inte fotboll alltid om att ha roligt heller. Jag håller på Tottenham.

Liinnaa säger: Varför engagerar sig damfotbollsmotståndare ändå att se matcherna och läsa artiklarna, för att sedan kunna häckla?

   Simon Bank säger: För att de har små penisar.

carradona säger: Är du Mats Hård?

   Simon Bank säger: Om jag vore det skulle jag väl inte säga det? Mats Hård tycker det är coolt med cigg och kaffe. Jag tycker det är coolare med pernod och riktig kärlek.

PetterB24 säger: Vem är världens bästa damfotboll och herrfotbollsspelare just nu?

   Simon Bank säger: Damer: Silke Rottenberg. Herrar: Andrij Sjevtjenko.

   Simon Bank säger: Tack för alla begåvade frågor. Imorgon kommer rapporter från ett Preston som luktar gödsel. Ha det bra tills dess.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert: