Sportbladet

Simon Bank är landets viktigaste fotbollskrönikör

SPORTBLADET

Sportbladets Simon Bank är landets viktigaste fotbollskrönikör enligt magasinet Fotbollsguiden.

– Ja, han rankas som Sveriges viktigaste fotbollskrönikör före alla andra tidningars skribenter. Helt rätt, om du frågar mig, säger sportchefen Ronny Olovsson.

Simon Bank, 30, är just nu på plats i Preston i England, där han följer det svenska damlandslaget som på torsdag spelar EM-semifinal mot Norge. På onsdagen kan du läsa hans analys i Sportbladet.

Vad är det som gör Simon Bank så bra?

– Han är en oerhört skarp skribent, stor stilist och fantastiskt kunnig. Han är oerhört ambitiös och har alltid täckning för det han skriver vilket bygger hans trovärdighet. I och med det får han också makt. Folk läser honom och tar intryck, säger Olovsson.

Ronny Olovsson själv ligger på plats 17 på samma lista som toppas av förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell. Efter en rad direktörer, förbundskaptenen och fotbollsstjärnor.

Något mer du reagerar över på listan?

– Vi får inte glömma att vår expert Jennifer Wegerup är med på plats 49. Min gissning är att hon ligger högre nästa år. Jag kan personligen tycka att man helt glömt bort våra nyhetsreportrar Robert Laul och Michael Wagner som satte förbundet i övertidsarbete med att skriva om sina egna statuter efter flera avslöjanden under förra säsongen om uppehållstillsstånd, nedflyttningsproblematiken kring Örebro mm. De borde självklart finnas med, de har bevisat att god sportjournalistik utövar konkret makt.

aftonbladet.se

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet