– Vi hade i alla fall Ringholm

SPORTBLADET

SOK besvikna på Hockeyförbundet: "Vi vet inte varför de gjorde så här"

Foto: Firades på arlanda Curlinglaget, Anna Carin Olofsson och flera andra medaljörer firades av Bosse Ringholm på Arlanda samtidigt som Tre Kronor blev firade av cirka 30 000 fans på Medborgarplatsen i Stockholm.

Samtidigt som Tre Kronor hyllades på Medborgarplatsen landade sex andra guldhjältar på Arlanda.

Då hade de flesta som var på plats för att ta emot hockeylaget redan åkt in till stan.

- Det var inte lyckat att tiderna krockade, vi vet inte varför Svenska Hockeyförbundet valde att göra så här, säger Björn Folin från SOK.

Foto: Anna Carin Olofsson.

I går flögs Lag Anette Norberg, Anna Carin Olofsson och de svenska längdåkningsherrarna hem från Turin i Svenska Olympiska Kommitténs chartrade specialplan. Tre Kronor var erbjudna att åka med, men valde att flyga reguljärt och landa två timmar före de andra olympiska deltagarna. Efter ett snabbt mottagande på Arlanda, åkte hockeyherrarna busskortege in till hyllningarna på Medborgarplatsen.

Samtidigt som hockeystjärnorna gick på scenen flög de sex andra guldmedaljörerna in över Stockholm och Björn Folin från SOK är besviken på Hockeyförbundets agerande.

- Jag försökte få förbundet att förstå det olyckliga i att tiderna krockade, men de gjorde så här ändå, säger han.

Inga artister...

Det storslagna firandet på Medborgarplatsen hade få likheter med mottagandet på Arlanda. Medan Tre Kronor hyllades av den svenska artisteliten, fick curlingdamerna hålla till godo med idrottsministern.

- Vi har inte en massa artister, men vi har Bosse Ringholm på plats. Och jag hoppas att det kommer rejält med folk, säger Björn Folin.

Mest besviken är han över att Hockeyförbundet inte bjöd in de andra olympiska medaljörerna till firandet på Medborgarplatsen.

- Det känns väldigt tråkigt att de inte ens ställde frågan, säger Folin.

Tala med Englund

Tre Kronors informationschef Mats Olsson kunde i går inte svara på varför Hockeyförbundet valde att lägga firandet som de gjorde.

- Vi hade många tankar och det var många turer innan vi tog det slutgiltiga beslutet, men egentligen är det vår ordförande Mikael Englund du ska prata med, säger Olsson.

Sportbladet sökte förgäves Mikael Englund för en kommentar i går.

AnnaMaria Jansson