Jagr: Ta hem guldet, Henke

SPORTBLADET

Lundqvist fick lyckönskningar av lagkompisen efter vinsten

TURIN

Först blev Jaromir Jagr brutalt överfallen mot Finland.

Nu håller han på Tre Kronor och Henrik Lundqvist i morgon.

- Han önskade mig lycka till och sa åt mig att ta guldet med mig till New York, säger Henrik Lundqvist.

Foto: Först Hetta - sen värme Under matchen såg Henrik Lundqvist och Jaromir Jagr inte ut att gilla varandra. Men efter matchen önskade den tjeckiska stjärnan sin lagkompis i NY Rangers lycka till. "Bring home the gold", sa Jagr.

3.11 in i första perioden. Filip Kuba skjuter ett inte alltför märkvärdigt skott mot mål. Pucken går under Henrik Lundqvists arm och i stolpen. Pucken tar sedan på Lundqvist skridsko och glider in i mål.

Inget jättestort misstag.

Men en anmärkningsvärd fadäs av världsmålvakten Henrik Lundqvist.

- Det där målet var konstigt. Jag såg inte förrän på jumbotronen hur målet gick till. Men jag boxade mig i huvudet några gånger efter målet och beslöt mig för att ladda om, säger Henrik Lundqvist.

"Konstiga chanser"

Visst spelade Henrik Lundqvist upp sig.

Men matchen var ingen målvaktsmatch och tio mål mellan Tre Kronor och Tjeckien är ett unikt och annorlunda resultat.

- Det var konstiga målchanser och puckarna studsade hit och dit. Det var inte förrän i tredje perioden som det blev lugn och ro och puckarna kom där jag ville att de skulle komma, säger Lundqvist.

"Jag bara log"

I den sista perioden stod Henrik Lundqvist och njöt. Ju längre perioden gick desto säkrare blev han på att finalplatsen var bärgad.

- Under de sista fem minuterna stod jag och bara log hela tiden. Det var underbart att vara där ute på isen. Gång på gång tittade jag på jumbotronen och konstaterade att vi ledde med flera mål. En otrolig känsla, säger Henrik Lundqvist.

Efter matchen blev det ett speciellt avsked.

Han spelar tillsammans med Martin Straka, Jaromir Jagr, Marek Malik och Martin Rucinsky i New York Rangers. I stället för att titta ned i isen när de tog Lundqvist i handen valde att önska honom lycka till.

- Ja, och de sa åt mig att "bring home the gold". Det värmde mycket. Nu vill jag verkligen ha OS-guld. Sedan när jag kommer till New York ska vi ta Stanley Cup. Tänk vad kul för New York-borna och hela klubben och få fira Stanley Cup i vår, säger Henrik Lundqvist.

"Vi kan gynnas"

Lundqvist spelar allt bättre och bättre i målet. Mycket tack vare för att han bett förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson om att få vila några matcher i den hektiska OS-turneringen.

- I NHL får man inte spela så här mycket eller så här ofta. Därför har jag stått över två matcher för att inte bränna ut mig. Det kan vi gynnas av nu, säger Henrik Lundqvist.

Lundqvists fantastiska karriär

Tomas Ros