Danske Regin matchvinnare i Timrå

SPORTBLADET

Brynäs tappade matchen i mittperioden

Timrå

Peter Regin - en av dansk hockeys stora framtidsnamn prickade in sitt första elitseriemål efter en strong soloprestation.

Det blev Timrås räddning mot Brynäs. Regin slog in avgörande 3-2-målet och säkrade andra raka segern.

Brynäs hade matchen i sin hand efter första perioden då Gävlelaget effektivt och taktiskt stoppat Timrås anfallsförsök.

Gävlelaget hade också effektivt utnyttjat Timrås misstag då Mikael Wahlberg gjort 1-0 sedan han fått fritt fram mot Mika Oksa i Timråmålet sedan Timråbacken Teemu Alto helbommat ett slagskott.

Men i andra perioden var Brynässpelarna inte alls vakna när Robert Carlsson redan efter en minuts spel busfräckt bröt sig in mot Johan Holmqvist i Brynäsmålet. "Honken" räddade Carlssons skott - men var inte alls med på returen som Fredrik Warg prickade in.

Timrås målhungriga Warg

Fredrik var målhungrig som en varg ska vara när tre minuter senare åter visade sig på styva linan och fräckt gick köksvägen och lirkade in pucken bakom Johan Holmqvist. Wargs fjärde fullträff för Timrå i elitserien.

- Jag är inte alls nöjd med vårt spel i kväll. Andra perioden var katastrofalt dåligt, tvingades Brynästränaren Leif Boork konstatera.

Men Timrå lyckades aldrig punktera matchen, utan Daniel Johansson kunde redan 1.16 in i tredje perioden ta tillvara en retur som Mika Oksa skickade rätt ut framför målet på ett skott från Vesa Vitakoski.

- Brynäs behövde aldrig jobba för kvitteringen. Det kändes lite snöpligt och det innebar att fortsättningen blev onödigt jobbig, sade Timråtränaren Kenta Johansson.

Peter Regin matchvinnare

Det var Timrå som skapade de bästa målchanserna - och än en gång var det en individuell prestation som resulterade i mål. 19-årige Peter Regin åkte rakt in i ett passivt Brynäsförsvar och avslutade soloåkningen med ett skott som letade sig in i målnätet bakom Johan Holmqvist.

- Det var inte mitt hårdaste målskott precis, men det kändes desto skönare att se pucken i nät, sade Peter Regin efter sitt första mål i elitserien.

Än en gång var det hårt jobb som gav resultat för Timrå. Hårdast jobbade nyförvärven från Modo Mattias Wennerberg och Fredrik Warg tillsammans med kedjekamraten Robert Carlsson.

Kanadensaren Kent Manderville som gjorde sin tredje match efter comebacken i Timrå är en nyttig injektion som sitt energiska och pådrivande spel.

Matchstraff för Lindström

Timrås lagkapten Sanny Lindström drog på sig ett matchstraff sedan kan tacklat Antti Aarnio i ryggen.

- Sanny är tuff mot sig själv och andra. Ibland vill han för mycket och blir för het - och då kan det bli fel. Och det blev det nu, konstaterade Kenta Johansson.

Ove Byström/TT