Myhrer tar paus från skidorna efter succésäsongen

SPORTBLADET

ÅRE. André Myhrer avslutar en av karriärens bästa säsonger med 

Nu tar han en paus från skidorna.

– Jag tror att jag försöker lägga dem på hyllan ett tag, säger han. 

Säsongens sista slalomtävling i Åre blåste bort. För André Myhrers del innebär det att han avslutar en av karriärens bästa säsonger med att bli trea i slalomcupen. 

– Det blir tomt. Så är det när man har laddat inför ett race och så får man inte köra det. Det är en märklig känsla, man har levt med det här ganska dygnet runt sedan augusti och nu är det slut på tävlandet i alla fall. Men det ska bli skönt att få komma hem och vara med hemma och landa lite, säger Myhrer. 

”Kan tänka mig vattenskidor”

Stjärnan, som krönte säsongen med ett OS-guld i Pyeongchang, kommer att vara kvar i Åre för att testa material inför hemma-VM nästa säsong. 

Men sedan tar han en paus från skidåkningen. 

– Jag behöver vara helt utvilad när jag går in i en ny säsong, i huvudet också. Jag kommer nog att satsa lite kommande veckor på att testa lite skidor. Sedan vill jag komma ifrån det här ett tag. Jag kan tänka mig att åka vattenskidor, men inte mer än så, säger han.

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

”Kommer brejka ganska länge”

Myhrers plan är att inte köra skidor i maj, juni eller juli och sedan dra igång säsongen i mitten av augusti i stället för i början som tidigare. 

– Jag kommer nog att brejka ganska länge. Jag vill nog sätta igång säsongen lite senare också. Dels för huvudet och dels för kroppen också och få ett lite längre block med bra fysträning. Jag tror att det skulle vara det bästa för mig. 

Lagkamraten Matts Olsson sa till Sportbladet tidigare i veckan att han gärna vill träna mer på vårkanten, men för Myhrer, som har dragits med stora ryggproblem de senaste säsongerna, är situationen annorlunda. 

 – Jag kommer ganska snabbt igång när jag får vara på skidorna ett tag så jag känner ingen stress över det. Men det är nog idé att verkligen försöka pusha lite på våren. I den situationen som jag är i som 35-åring är vila kanske lite bättre plan. Men jag håller med Matts och tror att han har helt rätt i det, säger han. 

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM