”Det var jobbigt under ett par månader”

SPORTBLADET

Emil Forsbergs mystiska magmuskelskada höll honom borta från fotbollen i två och en halv månad.

Men det hade kunnat bli betydligt längre.

– Det var en väldigt komplicerad skada som gör att du vet absolut inte vet hur lång tid det tar, säger han.

RB Leipzigs match mot Hoffeinheim i mitten av december blev Emil Forsberg sista på ett bra tag. Under landslagssamlingen i Stockholm berättar mittfältsstjärnan om den tunga tiden när han inte visst när han skulle komma tillbaka.

– Det var en väldigt komplicerad skada som gör att du vet absolut inte vet hur lång tid det tar eller när det kommer bli bättre. Både Marco Reus och Götze har haft sådana här skador. De var borta i sex månader båda två så det är klart att det har varit frustrerande och man har tänkt mycket på vad som kan gå fel och vad som inte kan gå fel, säger han. 

Forsberg har fått specialisthjälp och mycket behandling under den här perioden. 

– Vi har fantastiskt folk där borta i Tyskland som är otroligt duktiga och vet vad de gör. Jag är bara glad att jag är tillbaka igen, det var jobbigt där under ett par månader. Man visste inte hur lång tid det skulle ta, men nu känns det bra. 

”Gick i turbofart”

Exakt vad det är för skada har Forsberg svårt att förklara.  

– Det finns en term som heter sportsman’s hernia som är ganska komplicerad och svår. Men riktigt så var det inte heller. Det är nedre trakterna av magmuskeln som har härjat lite. 

Var du orolig för VM? 

– Just där och då var jag inte orolig för det var så pass långt ifrån när jag väl fick skadan var jag ändå positiv under en lång tid. Men efter två och en halv månad är det klart att man börjar fundera. Men sedan gick det i turbofart de två sista veckorna och det började släppa. Det var fantastiskt.

Ska bli pappa

Sverige möter Chile på lördag på Friends och sedan Rumänien borta på tisdag. Forsberg, som gjorde comeback 15 februari i Europa League-mötet med Napoli, känner sig nu hundra procent.  

– Formen är stigande, vi har gått försiktigt fram för skadan jag haft är väldigt komplicerad på många sätt. Allt har gått enligt plan och jag känner mig i grym form nu. 

Under skadefrånvaron avslöjade Forsberg och frun Shanga Forsberg också att de ska bli föräldrar. 

– Det blir nog Mikro-Foppa. Det är fantastiskt. Jag är jätteglad. Det ska bli fantastiskt, säger Forsberg och fortsätter: 

– Allt går bra och Shanga mår bra. Det är det viktigaste. Jag försöker bara hjälpa till så gott jag kan. 

Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30
Foto: TT
ARTIKELN HANDLAR OM