Skakas av dödsolycka – kraschade med båt

Foto: Amory Ross/Volvo Ocean Race
SPORTBLADET

Volvo Ocean Race skakas av en dödsolycka.

Dansk-amerikanska teamet Vestas 11th Hour Racing kolliderade med en fiskebåt under gårdagens segling och en person ombord på fiskebåten omkom.

”Vi vill framföra våra djupaste kondoleanser till de anhöriga”, skriver tävlingen på sin hemsida.

Det var på den fjärde sträckan av Volvo Ocean Race mellan Melbourne och Hong Kong som dansk-amerikanska teamet Vestas 11th Hour Racing var inblandade i en dödsolycka, skriver Washington Post.

Vestas befann omkring 30 sjömil (drygt fem mil) utanför målgången i Hong Kong när båten kolliderade med en fiskebåt så pass illa att en person omkom, och ytterligare nio andra personer fick räddas av en annan förbipasserande båt.

Den skadade personen fick flygas med helikopter till sjukhus, men personens liv gick inte att rädda.

”Vi vill framföra våra djupaste kondoleanser till de anhöriga för den avlidne”, skriver Volvo Ocean Race på sin hemsida.

Foto: HANDOUT / HONG KONG GOVERNMENT FLYING SERV
Flygfoto över olyckan.

”Ger stöd till de drabbade”

Ingen ur besättningen från det dansk-amerikanska teamet skadades och man kunde, trots skador på båten, ta sig i land med hjälp av teamet AkzoNobel.

”Volvo Ocean Race och Vestas 11th Hour Racing fokuserar nu på att ge stöd till de som drabbats av den här olyckan”, skriver tävlingsledningen.

Tävlingen leds av Mapfre före Dongfeng och nämnda Vestas. Ende svensken i tävlingen, Martin Strömberg på båten Turn the Tide on Plastic, ligger sist efter fyra av elva etapper.

Foto: VIVEK PRAKASH / AFP
Ocean Race-båtarna i hamnen i Hong Kong.
ARTIKELN HANDLAR OM

Segling