Trots förtroendet i genrepet – Falk tvekar på en OS-plats

Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

DRESDEN. Frågan om vilka två damer kommer få åka teamsprinten i fristil för Sverige på OS är en het diskussion.

Charlotte Kalla har deklarerat att hon gärna kör, Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter likaså. Men Hanna Falk då?

– Jag kommer fokusera på individuella sprinten först, säger hon.

Onsdagen den 21:a februari går teamsprinten av stapeln på OS-banorna i Pyeongchang, Sydkorea.

Men det lär inte vara någon lätt uppgift för förbundskapten Rikard Grip och resten av hans ledarstab att välja ut två åkare för uppgiften.

Under söndagens ”OS-genrep” i Dresden gick Stina Nilsson tillsammans med Hanna Falk i Sveriges förstalag och Ida Ingemarsdotter fick åka med Maja Dahlqvist. Framförallt är väl de tre första aktuella för sträckan i Sydkorea.

Kalla vill köra

Men då ska vi också baka in Charlotte Kalla i den här ekvationen över teamsprints-aktuella OS-åkare. Hon har nämligen tydligt deklarerat att hon vill köra.

– Det är jättekul med sprint just när det blir så här tight. En teamsprint skiljer sig ganska mycket jämfört med en individuell start och dessutom kommer den gå i skejt, så det hade varit jättekul om jag kunde vara en av två av dem som får representera Sverige på OS, sa Charlotte Kalla till Sportbladet i förra veckan.

Fokus på det individuella

I Sotji för fyra år sedan fick Nilsson och Ingemarsdotter förtroendet och båda har uppgett att de gärna åker även i Pyeongchang.

Men vad vill Hanna Falk då?

– Det är väldigt tufft att få plats där och många som vill åka. Jag försöker fokusera på att vara i bra form under OS så får vi se sen. Jag kommer fokusera på individuella sprinten först, sen får vi se med teamsprinten, säger hon.

Den individuella sprinten går tisdag den 13 februari.

Så avgörs skidorna i OS 2018 00:16