Tomas Holmströms vilja guld värd

SPORTBLADET

Tryckte in segerpucken

Mora

Tredje gången gillt för Luleå mot Mora gav tredje segern på bortais för Luleå. Matchvinnare för Luleå lagets bäste spelare Tomas Holmström som visade obändig vilja när han tryckte in segermålet. Luleå vann med 5-4.

- Enormt skönt att vinna i Mora. Det känns som att vi är på gång nu, sade Holmström efter matchen.

Luleå fick en riktig pangstart. Jonas Nordqvist avslossade en riktig kanon redan efter 59 sekunder och gav sitt lag ledningen.

Sen såg det roliga ut att vara slut för norrbottningarna. Mora gjorde tre snabba mål och hade Luleå i rejäl brygga. Luleå drabbades också av en jobspost då Mikael Renberg tvingades avbryta matchen, han kände åter av sin lårskada.

När det som bäst behövdes presenterade sig Holmström för första gången. Han styrde in ett backskott från Jaroslav Obsut till 2-3, Luleå fick kontakt.

- Det är så det måste vara nuförtiden. Målvakterna är så bra att det måste vara mycket trafik framför dem, sade Holmström.

Snabb vändning

Mitt i den sista perioden gjorde Luleå två snabba mål och vände till ledning 4-3. Inte orättvist eftersom gästerna jämnat ut spelet efter den första perioden då Mora var det klart bättre laget.

- Vi sa inför sista perioden att vi verkligen hade chansen. I andra hade vi bränt flera bra lägen, sade Holmström.

Men Mora kunde kvittera snabbt, innan det åter var dags för Holmström. Efter ett backskott fick han chansen tre gånger framför Tero Leinonen och sista gången hittade han rätt.

- Normalt för den här säsongen borde väl pucken tagit i utsidan av stolpen, säger Holmström och skrattar. Den dag jag lägger av så lär väl folk minnas mig som den som stod framför målet och tryckte in puckarna.

Viktig seger

För Luleå var segern viktig eftersom även Brynäs vann. Men något snack om strecket som innebär kvalspel existerar inte hos Holmström. Han ser mycket positivt på framtiden.

- Med ny målvakt (Emmanuel "Manny" Fernandez) har vi fått en enorm trygghet bakåt. Det känns verkligen som att vi är på gång. På slutet har vi på grund av skador spelat på tre femmor och det känns som vi kommit bättre in i matcherna, säger Holmström.

- Jag är inte nöjd med min säsong så här långt men nu har vi vunnit två raka matcher och vi kommer att bli svåra för de andra lagen också.

Sune Karlsson/TT