Seger för Björkman med nye partnern

SPORTBLADET

Melbourne

Jonas Björkman bytte partner.

Nu lever han ett nytt dubbelliv i Australian Open.

- Det är bara att vinna turneringen som gäller för mig och Max, sade svensken efter seger i första Grand Slam-matchen tillsammans med vitryssen Max Mirnyj.

Foto: Jonas Björkman är vidare i dubbelturneringen.

Efter fem Grand Slam-titlar under fyra år på touren blev Todd Woodbridge dumpad av Jonas Björkman.

- Som vanligt i de här sammanhang var jag den siste som fick veta det. Det var lite genant, sade Woodbridge i slutet av november.

Björkmans nye partner blev välservande vitryssen Max Mirnyj. Woodbridge har fått överta Mirnjys övergivne dubbelkollega, indiern Mahesh Bhupahti.

- Todd var givetvis väldigt besviken, sade Björkman när han talade med TT på torsdagen.

Men Björkman försvarade ändå sitt beslut då Woodbridge flyttat från USA hem till Australien.

- Att bo i Australien och vara professionell tennisspelare är väldigt, väldigt jobbigt, enligt Björkman, som vill spela fler turneringar än vad Woodbridge skulle klara av.

Med i tv-show

Björkman hävdar att det inte finns något ont blod mellan de två.

- Jag har varit hembjuden till hans hus på middag och jag har också varit med i en tv-show som var Australiens variant på "Här är ditt liv".

Första Grand Slam-matchen tillsammans med Mirnyj slutade med seger i raka set mot det tjeckiska paret Bohdan Ulihrach/Tomas Zib. Setsiffrorna skrevs till 7-6 (7-2), 6-1.

- Vi spelade väl lite halvknackigt i början. Men det ska man nästan göra i en så här lång turnering, sade Björkman efter matchen.

Bekanta ansikten i finalen?

Den 32-årige svensken har vunnit i Melbourne med tre olika dubbelpartners. 2001 med Woodbridge, 1999 med Patrick Rafter och 1998 med Jacco Eltingh. Målsättningen i år är fjärde seger med fjärde partnern.

I en eventuell final kan det mycket väl bli ett möte med Woodbridge/Bhupahti, som enligt Björkman har en hyfsat enkel väg fram mot finalen sedan förstaseedade Mark Knowles och Daniel Nestor försvunnit i den första omgången.

- Todd och Mahesh kan mycket väl gå till final, de kompletterar varandra bra. Det skulle bli en speciell match eftersom vi alla känner varandra så väl.

Men det är långt till final. I andra omgången ställs Björkman/Mirnyj mot australiska paret Peter Luczak/Stephen Huss.

TT-Sportbladet