Mer färg i Turkiet än i grå-Italien...

SPORTBLADET

Jonas Bladh: En pigg produktion från en trött turnering

Kan ni tänka er någon svårare uppgift än att tvingas kommentera en trött final i en träningsturnering i fotboll samtidigt som större delen av landet städar ut julen? Nej, inte jag heller. Därför måste jag säga att jag beundrar Niklas Jarelind på Eurosport. I nästan två timmar snackade han till bilderna från Turkiet och finalen i en öl-sponsrad tillställning där ett otränat och tröttkört Malmö FF till slut slog ett tröttkört och decimerat Spartak Moskva.

Visst, Jarelind snackade mycket. Och jag menar Mycket. Allt för mycket egentligen, men å andra sidan – det hjälpte ju oss framför tv:n att hålla oss från John Blunds lockande till en skön slummer i soffan, så jag förlåter Niklas.

Jag blev faktiskt positivt överraskad av produktionen från turneringen. Förvisso hade säkert arrangören och tv-bolaget hoppats på att Besiktas och Galatasaray skulle mötas i finalen med 20 000 på läktarna (i stället för som nu svenska mästarna och ryska ligaåttan med de närmast sörjande på åskådarplats). Men det var en pigg produktion från en obetydlig tillställning. Gott om repriskameror, bra klipp från producenten och repriser på det som skulle repriseras. Slår sändningarna från grå-tv-Italien vilken dag som helst i veckan.

I Sportnytt fanns embryot till något riktigt spännande när inslaget hintade om att Johnny Oduyas slagsmål med Shawn Horcoff var beställt av Niklas Wikegård (vilket också Harald Lückner menade), men vinkeln föll platt till marken när Wikegård bara (brett leende) konstaterade att så var det förstås inte. Kändes som att den gode Dif-tränaren nog kunde pressats en aning till.