Forsberg utesluter inte slutspel

SPORTBLADET

Ny operation på fredagen

Örnsköldsvik

Peter Forsberg missar avslutningen på elitserien.

Modo och Forsberg hoppas att inte hela säsongen är spolierad.

- Jag hoppas på Peter i slutspelet. Så länge Peter är optimist så är jag det, säger pappa och Modotränaren Kent Forsberg.

Modocoachen pratade med sin son på fredagsmorgonen, efter den inledande operationen av den handled som Forsberg skadade i torsdagskvällens möte med Linköping.

- Han var vid gott mod och sa att han skulle in och spela mer den här säsongen.

Peter opererades på Örnsköldsviks sjukhus natten till fredagen. Senare på fredagen undersöktes Forsberg vid Umeå sjukhus, dit han rest för att träffa en handkirurg, Clas Backman, som anses vara Sveriges bäste.

Där genomfördes en andra operation. Ingreppet ska dock inte ha någon inverkan på konvalescenstiden. De första rapporterna talar om en och en halv till två månader.

- Benet i handen är lagt på plats och Peter är gipsad, säger Kim Thorsén, Modos läkare.

Sex till åtta veckor

- Peter har bra läkkött. Det här är ingen skada som ska förstöra hans karriär. Jag pratade med Peter i morse och han hade inga tankar på att lägga av.

Nyckeln är hur lång tid som behövs för rehabilitering när själva skadan väl är läkt.

Om Forsberg skulle bli borta i sammanlagt sex veckor missar han de två första omgångarna av SM-kvartsfinalerna. Om konvalescensen blir åtta veckor är semifinalerna påbörjade.

Oavsett vilket så är det ett tungt slag för Modo.

I värsta fall var matchen i torsdags Forsbergs sista i Modotröjan för den här säsongen. När det gäller VM-spel med Tre Kronor ser det lite ljusare ut. VM i Österrike inleds om drygt tre månader, den 30 april.

Handleden ur led

Det var i tredje perioden i torsdagsmötet med Linköping i Kempehallen som Forsberg tacklades av Johan Franzén vid blålinjen.

- I krocken vred Peter till sin handled i vänstra handen och den gick ur led. Det blev också en mindre spricka på båtbenet. Det tar minst sex-åtta veckor att läka, berättar Thorsén.

Ingen i Modo ansåg att tacklingen från Johan Franzén var ojuste.

- Bara otur. En situation som inträffar många gånger i en match. Franzén far upp med benet lite grann, men det är bara en kollision, säger Kent Forsberg.

Modos sportchef Bengt Hedin:

- Första tanken går till Peter. Det är tragiskt att han inte får vara skadefri en enda säsong. Givetvis är det synd för Modo Hockey, men Peter kommer att fortsätta vara med laget och förhoppningsvis kan han dyka upp i ett slutspel.

TT