Överarbetande Modo tappade nya poäng

SPORTBLADET

Hämtade in 1-3 i sista perioden

Örnsköldsvik

Det vill sig inte för "Real Modo" - som ju Peter Forsberg & Co kallades inför seriestart.

"Bara" 3-3 hemma mot Brynäs på torsdagen, trots stor dominans andra och tredje perioden.

-Vi tror att man kan spela ut lag i den här serien och det går inte. Vi överarbetar allting, sade Modotränaren Kent Forsberg efteråt.

Brynäs var i Kempehallen i Örnsköldsvik även på annandagen. Då var det 3-3 inför sista perioden, men Modo lade in en överväxel och vann enkelt med 6-3.

Matchen i går fick ett likartat spelmässigt förlopp - med den skillnaden att Brynäs nu ledde med 3-1 inför sista.

Och den här gången räckte inte Modos spurt mer än till två mål och en poäng.

Brynäs försvar stred storstilat och målvakten Johan "Honken" Holmqvist var strålande. Holmqvist räddade bland annat en straff från Modos målkung Mattias Weinhandl i 3-3-läge.

- Den här poängen krigade vi oss till, visade oerhört stort hjärta, sade Brynäs tränare Roger Kyrö.

Modotränaren Kent Forsberg var betydligt mindre nöjd.

- Vi hade tydligen läst tabellen, sett att Brynäs ligger efter oss och trodde att vi kunde spela ut dom. Det går inte mot något lag i den här serien, sade Forsberg.

Han var framförallt missnöjd med sitt lags första period. Där ett smart och arbetsvilligt Brynäs kunde gå fram till 2-0-ledning mot ett oorganiserat och i försvaret stundtals direkt virrigt Modo.

- Spelarna fick en rejäl utskällning i paus, sade Kent Forsberg.

En utskällning som hjälpte. Modo fick en helt annan struktur på spelet och dominerade de avslutande 40 minuterna stort. Men ineffektiviteten var frapperande, samtidigt som Brynäs försvarade sig mycket bra.

- Vi lyckades hålla Modospelarna ute efter sargerna och det dom fick fram tog ju "Honken", sade Roger Kyrö.

Brynäs hade också flyt när laget under våldsamt tryck sedan Modo reducerat till 1-2 plötsligt fick till ett ströanfall och Mikael Lind kunde skjuta 1-3 mellan benen på en tveksam Tommy Salo i Modos mål.

Klockan stod då på 16.26 i andra perioden och det var Brynäs blott tredje skott i perioden.

Starkt gjort sedan av Brynäs att hålla oavgjort tiden ut sedan Modo gått ikapp i mitten av tredje perioden. Samtidigt svagt av Modo att inte utnyttja någon av de många chanserna.

- Vi överarbetar allting. Vi ser ju hur målen kommer till - skott, styrningar och grejor. Man har inte tid att jobba sig in på mål, sade Kent Forsberg.

I Modo var det de kända märkena som visade sig mest: Peter Forsberg, Mattias Weinhandl, tvillingarna Sedin. Forsbergs kompis från Colorado Avalanche, den otroligt tuffe och hårt arbetande Dan Hinoute gjorde också en bra

hemmadebut.

Utmärkt backjobb över lag i Brynäs. Centrarna Mikael Lind och Mikael Wahlberg gjorde ett hästjobb - även om den sistnämnde höll på att ställa till det för sitt lag när han tog en dum utvisning med 1.09 kvar av ordinarie matchtid.

TT