Nu är Avspark med i matchen

SPORTBLADET

Lars Nylin:Helt klart ett bättre program efter EM

Då ”Avspark” trampade igång i våras darrade premiärnerverna utanpå Tiger-kostymerna. Lägg till det Glenn Hysén och Jonas Thern. Addera därefter ett studioankare, Thomas Nordahl, som var så försiktig att han lätt kunnat slamdansa i en porslinsbutik utan att krossa en pinal.

Vi hade då ett program med klara framtidsproblem.

Men när allsvenskan drabbats av regntunga skyar och publikfall har TV3:s megasatsning gått in i motsatt formkurva. ”Avspark” efter EM är helt klart ett bättre fotbollsprogram än det före. Dessutom verkar man mer självsäkra. Att som i går våga viga avsevärd programtid till Trelleborgs problem tyder åtminstone på det.

Claes Åkeson är fortsatt perfekt i rollen som lagom elak cyniker. Henrik Strömblad, en av de bästa fotbollstyckarna vi har, har fått en tydligare roll. Redan det är ett givet lyft för programmet.

I går levererade till och med Nordahl giftigheter som variation på alla sina pliriga ”möjligen” och ”kanske”. Den älskvärda entusiasmen har han i ryggmärgen. Med lite svärta i analysen kan han bli en allsvensk tyckare med pondus. Och faktiskt, även Glenn Hysén har lyft sig ett par tyckar-divisoner.

I dag är det bara Thern, tv-appeal modell frysbox, som påtagligt drar ner skärpan i programmet. Och så förstås de där überlånga reklamblocken. Men för den som storknar finns det ett reklamfritt alternativ framåt natten på Viasat Sport.  

Man behöver inte fatta ett skvatt av brännboll i pyjamas för att bli avis på närbilderna, grafiken och statistiken i baseball.

Zorans slutblick i Fyransporten var årets giftigaste.

”OS inom oss”. Förströelse, visst. Bagatell, kanske. Men likafullt roande för stunden. Ibland till och med oroande, som bilderna i går på Flo-Jo vid OS 1988.

Tyck till du också!

Lars Nylin ([email protected])