Spanien vann Davis cup

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Sänkte Argentina – utan Nadal

Foto: Reuters

Spanien saknade världsettan Rafael Nadal på grund av skada.

Men ersättarna gjorde sitt jobb på bästa sätt och såg till att Spanien vann Davis cup-finalen mot Argentina.

Stor matchhjälte blev Fernando Verdasco, som kämpade ner Argentinas Jose Acasuso i ett femsetdrama på nära fyra timmar på söndagen.

Verdasco vände ett 1–2-underläge i set till seger med 6–3, 6–7, 4–6, 6–3, 6–1 och sjönk jublande ned på knä när hans sista slag gick utom räckhåll för motståndaren.

– Det är som en dröm, den bästa dagen i mitt liv. Jag har längtat efter den här chansen sedan jag var pojke. Det är få som får chansen och ännu färre som tar den, säger den 16:e-rankade Verdasco segerrusigt.

Det blev ersättarna som spelade de avgörande rollerna i Davis cup-finalen. Verdasco plockades in i stället för David Ferrer, som är i dålig form. Acasuso fick hoppa in sedan argentinske ettan Juan Martin del Potro skadade sig i fredags.

Verdasco inledde starkt och vann första set, innan Acasuso kom i gång och vann de två följande. I det läget såg det ut som att han skulle kunna tvinga fram en femte och avgörande match. Men Verdasco hade det starkare psyket och kom tillbaka.

Acasuso räddade visserligen två matchbollar, men Verdasco avslutade säkert med en rak forehand som Acasuso var helt chanslös att nå. Segern innebar ointagbara 3–1 i matcher till Spanien.

– I Davis cup måste man kämpa till det sista andetaget och man får aldrig ge upp hoppet om att vinna. Den här mentala styrkan hjälpte mig att vinna matchen, säger Verdasco.

Det är tredje gången som Spanien lyckas vinna Davis cup, medan det för Argentinas del blev ännu en förlust. Landet har nu varit i final tre gånger, men förlorat samtliga.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN