Lewis Hamilton köpte nummerplåt – för 2,5 miljoner kronor

avJim Jaber

SPORTBLADET

Det är ingen hemlighet att brittiske F1-stjärnan Lewis Hamilton älskar ”bling bling” – dyrbara saker som glittrar.

Nu har motorstjärnan köpt en specialtillverkad nummerplåt till sitt privata lyxåk – för sanslösa 2,5 miljoner kronor.

Foto: Mark Thompson
Hamilton med en väldigt stor buckla.

Lewis Hamilton skrev i år på ett femårskontrakt med McLaren-Mercedes värt någonstans kring 800 miljoner kronor. Han undertecknade nyligen också ett reklamkontrakt med Reebok värt 115 miljoner kronor. Så pengar har han gott om, förra årets stora komet i Formel 1.

Att spendera delar av sin nyfunna rikedom verkar inte bli något problem för britten, som redan fått smeknamnet ”The Bling King” för sin förkärlek för glitter och glamour. Det senaste inköpet, som garanterat får gemene man att lyfta på ögonbrynen, är en specialdesignad nummerplåt för 2,5 miljoner kronor.

Enligt tidningen ägdes den exklusiva nummerplåten med inskriften ”LEW 1S” tidigare av fatsighetsmagnaten Bob Lewis. Denne lär först ha tvekat att sälja sin dyrgrip, men när Hamilton insisterade och visade att han menade allvar med sitt miljonbud bytte bilattiraljen ägare.

Nummerplåten ska nu sitta på Hamiltons privata lyxåk, en svart 4x4 Mercedes-Benz. En bil britten rattar hemma i skatteparadiset Schweiz när han inte är ute i världen och tävlar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport