Stoppas – av egna stallet

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är svensken med möjligheter att bli världsmästare. Men som stoppas av sitt eget stall.

Rickard Rydell.

Rickard Rydells team SEAT har de tre första platserna i WTCC, VM för touringcars, och på Imola senast var det Rickard Rydell som hade poleposition. Före ledaren Yvan Muller.

– Stallet vill satsa på honom, han har bäst utgångsläge. Jag har inga problem med det, men det är klart mina chanser att vinna mästerskapet minskade rejält.

Muller leder

Du hade chansen att vinna och komma närmare titeln, men fick kliva åt sidan. Känns det inte surt?

– Jag jobbar för teamet och även i en hockeymatch får man slå en extra passning och nöja sig med assisten ibland. Självklart vill jag vinna och det hänger trots allt mycket på hur mina konkurrenter kvalar i förhållande till hur jag lyckas. Har jag lite tur är det jag som får den hjälpen.

I år återstår det tre tävlingshelger av säsongen och i dag kör serien på Monza. Rickard Rydell startar som fyra i det första racet, poleposition har mästerskapsledaren Yvan Muller.

SEAT hade de fyra snabbaste tiderna i kvalet och stallet som i fjol var tvåa efter BMW i märkesmästerskapet och även tvåa bakom legendaren Andy Priaulx i förar-VM har gjort en storsatsning i år. Hemligheten med de framgångsrika resultaten är att bilarna, till skillnad från de andra teamen, kvalar tillsammans.

– Men en touringcar kan man tjäna upp till tre tiondelar på att ligga bakom i vinddraget på rakan och det har funkat enormt bra.

Men den riktiga toppen, ett VM-guld, lär utebli.

Stallet vill se kollegan som världsmästare.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport