”Jag är stolt över mig själv”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-09

Wissmans satsning gav VM-silver

VALENCIA.Det såg ut som ett guldlopp i 350 meter.

Då flög Tyler Christopher fram över upploppet och Johan Wissman fick nöja sig med VM-silver på personliga rekordtiden 46,04.

– Jag känner mig ändå som en vinnare, sade Wissman efter 400-metersfinalen.

Följ ämnen
Friidrott

Wissman kunde ha koll på de värsta konkurrenterna från sin startposition på bana fyra då både Tyler Christopher och Chris Brown startade utanför svensken. Helsingborgslöparen öppnade loppet i en fart som var värdig ett 200-metersmästerskap, efter halva 400-metersfinalen stannade klockan på hypersnabba 21,10.

– Inte så tokigt då jag har ett årsbästa på 200 meter på 20,90. Ska jag göra ett riktigt snabbt lopp öppnade jag alldeles för snabbt, men jag ville verkligen ta ledningen.

– Hade jag lagt mig bakom Brown och Christopher hade jag som bäst blivit tvåa eller trea, min chans att vinna var att springa i ledningen, förklarade Wissman sin snabbstart.

Stark spurt

Från frontpositionen såg den 25-årige svensken länge ut som en vinnare.

– Jag satsade allt och körde järnet. Jag tänkte bara på att hålla ihop och pressa mig så gott jag kunde – men Tyler var otroligt stark i dag.

På det korta upploppet flög den kanadensiske världsettan förbi både Wissman och Brown. Tyler Christopher skar mållinjen på världsårsbästa 45,67. Wissman var klar tvåa på den personliga rekordtiden 46,04, åtta hundradelar bättre än tiden han hade i fredagens försök. Trean Brown från Bahamas klockades för 46,26.

– Jag ville vinna – annars skulle jag inte hålla på med det här. Men jag känner mig ändå som en vinnare, jag gjorde allt vad jag under göra. Jag satsade stenhårt för att ta ledningen och det höll nästan, summerade Wissman.

– Och det var starkt att jag kunde ”persa” trots att jag öppnade så hårt.

Andra VM-silvret

Wissman har nu tagit silver på både 200 meter och 400 meter vid världsmästerskap inomhus. Den första silverpengen tog han vid inne-VM i Budapest 2004.

– Nu har jag VM-medalj på två olika sträckor, det är otroligt roligt.

– Det är lite tråkigt att jag inte tog guld i dag, men jag har ändå tagit VM-silver och då kan man inte vara missnöjd. Jag är stolt över mig själv.

Efter lite vila inleder Wissman snart uppbyggnadsträningen inför utomhussäsongen, som för honom innehåller både Golden league och OS.

– Det blir en lång och tuff sommar. Men det ger inspiration, nu kan jag träna inför sommaren med ett leende på läpparna.

Ett leende som fanns där redan under söndagskvällen i Valencia.

Lars Markusson/TT

Följ ämnen i artikeln