”Han förstörde segerceremonin”

SPORTBLADET

Guldmedaljören Minguzzi besviken på Abrahamian

Foto: Ara Abrahamian och Andrea Minguzzi i semifinalen. En match där italiernaren tilldömdes segern – vilket satte igång dagens protest från svensken.

PEKING. Ara Abrahamian föll mot Andrea Minguzzi – som sedan vann OS-guld.

Efteråt vägrade svensken att gratulera italienaren.

– Han förstörde segerceremonin, säger Minguzzi.

Foto: Italiensk segerglädje över OS-guldet. Sen tog Abrahamien till handling och tog över showen med sin protest under segerceremonin.

Ara Abrahamians protest att ta emot bronsmedaljen och sedan lägga det på mattan var riktad mot det internationella brottningsförbundet, Fila.

Men vid ceremonin vägrade han att gratulera de båda finalisterna, guldmedaljören Andrea Minguzzi från Italien och Zoltan Fodor från Ungern.

– Ungraren har jag inget emot. Men vinnaren... Det finns 20 personer i det här mästerskapet som skulle vinna över Minguzzi, säger Abrahamian.

”Alltid diskussioner”

Italienaren Minguzzi fick på presskonferensen frågan vad han tyckte om Abrahamians utspel och reaktion.

– Jag beundrar min motståndare Ara Abrahamian och jag har alltid sett honom som en extremt stark motståndare, men sättet han lämnade ifrån sig medaljen på förstörde segerceremonin för mig, säger Minguzzi.

– Jag har förståelse för att han var missnöjd med domslutet, men man ska alltid uppträda sportsligt. Det kommer alltid att vara diskussioner över domslut inom sporten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS